multimetru-la-masiniProbabil ca multora dintre voi li s-a intamplat macar o data ca masina sa nu porneasca de la prima cheie. Mai rau decat atat, sunt convins ca exista chiar persoane care au ramas blocate pe cine stie unde pentru ca bateria nu mai furniza curent. Ca sa prevenim astfel de situatii nedorite trebuie sa avem grija ca bateria auto sa fie in stare buna de functionare. Atunci cand ni se pare ca da semne sa cedeze, ar fi bine sa folosim un multimetru digital pentru a face verificari.

 

Practic, sa verificati bateria de la masina cu un multimetru este destul de usor, nu trebuie decat sa urmati cativa pasi, pe care o sa vi prezint si eu mai jos.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa deschideti capota masinii si sa localizati unde se afla bateria. Apoi trebuie sa urmati instructiunile producatorului si sa deconectati corect cablurile de la baterie.

Pasul al doilea este sa porniti multimetrul. Dupa ce l-ati pornit, trebuie sa il setati la 50 V.

Al treilea pas pe care trebuie sa il faceti este sa conectati cablul rosu la borna pozitiva a bateriei. Trebuie sa fiti siguri ca l-ati fixat exact pe borna bateriei si nu doar pe cablu pentru a obtine masuratori exacte.

Al patrulea pas este sa atasati cablul negru de la multimetru la borna negativa a bateriei. Inca o data, trebuie sa fiti siguri ca l-ati fixat exact la borna bateriei pentru a obtine masuratori exacte.

In cele din urma, dupa 15 secunde, puteti citi multimetrul. Tensiunea bateriei ar trebui sa fie in jur de 12 volti, atunci cand masina nu este pornita. Daca bateria are mai putin de 12 volti, atunci ar fi bine sa o schimbati ­čÖé

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru