Ideea de a purta haine second – hand

haine second hand

Populare în toate mediile sociale și în aproape toate colțurile lumii, hainele second – hand nu mai sunt o idee deplasată. Dacă este să ne gândim la istoria apariției hainelor second – hand, putem spune că aceasta modă a comerțului cu acestea a apărut prin secolul al XV-lea pe vremea când hainele și accesoriile doamnelor din înalta societate erau înstrăinate. Și aici vorbim de rochiile din garderoba reginei Elisabeta a I – a și de alte ținute purtate de oamenii de viță nobilă și de cele mai multe ori acestea ajungeau la femeile care nu puteau să își permită o croitoreasă.

De asemenea, regina Elisabeta considera că nu se cade să porți aceleași haine de două ori iar acesta a fost ca un fel de dar ceresc pentru doamnele care nu puteau să își permită să aibă rochii atât de scumpe precum cele purtate de regalitate. În acest fel, doamnele mai inferioare ca și clasă socială puteau să se laude că au în garderoba lor o fărâmă din luxul pe care îl au doamnele de la curtea regală.

Astfel aceasta s-a transformat într-o adevărată industrie în Anglia și așa a început practic ideea de haine second hand.

În ziua de astăzi este o concepție total greșită că aceste magazine cu haine second – hand se adresează numai persoanelor cu venituri mici. Multe persoane cu venituri medii sau chiar ridicate se îmbracă de la aceste magazine cu haine second – hand. Într-o lume în care moda se schimbă o dată cu trecerea fiecărei zile aceste magazine cu haine second – hand vin ca o gură de aer proaspăt pentru cei care vor să se păstreze întotdeauna în tendințe și să se asigure că poartă în mod constant haine de la diferite brand – uri foarte cunoscute.

Avantajul este acela că astfel nu vei da sume considerabile de bani pe piese vestimentare pe care le achiziționezi doar pentru că este un moft, le porți o dată și după aceea doar ocupă spațiu în dulap.

În mod surprinzător nu sunt puțini cei care cred despre hainele second – hand că sunt murdare dar nimic nu poate fi mai fals de atât pentru că înainte de a fi comercializate la magazinele de profil, hainele second – hand trec prin operațiuni de curățare și numai după ce primesc avizul sanitar se pot comercializa mai departe. Totuși este recomandat să nu mergeți chiar în orice magazin cu haine second – hand pentru că într-adevăr există unele care nu funcționează chiar în condiții legale dar în rest nu cred că există vreo altă limitare în ceea ce privește aceste haine second – hand.

Singurul lucru la care trebuie să ai grijă atunci când achiziționezi haine second – hand este să cumperi piese vestimentare pe care le poți asorta la cele existente în garderoba ta pentru că dacă asortezi o ținută la haine vintage cu un look retro riști să dai greș.

Tot ce mai rămâne să vă spun este un singur lucru. Acela este să scăpați de prejudecăți în cazul în care le aveși legat de aceste haine second – hand  – www.haineshgermania.ro și în rest, spor la cumpărături!

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments