teren-dambovitaDeparte de a fi o optiune accesibila din punct de vedere al pretului, Bucurestiul este unul dintre orasele din care romanii decid sa fuga pentru a se refugia in zone din jurul Capitalei. Fie ca prefera linistea periferiei si a zonelor rezidentiale care s-au creat aici, fie ca nu au alta alternativa din pricina fondurilor limitate atunci cand vine vorba de cumpararea unei case sau a unui teren, bucurestenii se orienteaza de cativa ani spre proprietati in judetele limitrofe ale Capitalei.

Locatiile preferate, astfel, sunt judetele Ilfov sau chiar Dambovita si Giurgiu. Daca zonele, satele si comunele din imediata vecinatate a Bucurestiului – Baneasa, Otopeni, Mogosoaia, Afumati, Voluntari, Pantelimon, Cernica, Popesti Leordeni, Berceni, Rosu, Chiajna – sunt deja cunoscute, iar zona rezidentiala noua din aceste localitati este in continua extindere, o mai noua zona in preferintele bucurestenilor este judetul Dambovita. Topul comunelor dambovitene preferate de bucuresteni aici cuprinde comunele Tartasesti, Crevedia si Branesti.

Achizitionarea de terenuri in Dambovita si ridicarea unei case aici pare a fi una dintre cele mai bune solutii pentru bucuresteni, atat din punct de vedere al pretului – mai redus decat al terenurilor din imediata vecinatate a Capitalei – cat si din punct de vedere al accesului catre oras.
Cel mai bun acces in Bucuresti este cel dinspre comuna Tartasesti, intrarea in Bucuresti dinspre Soseaua Chitilei fiind foarte buna, iar drumul deloc aglomerat. Un acces bun catre Capitala este si cel dinspre Branesti, mai ales de cand drumul catre mare trece pe Autostrada Soarelui, scapand Pantelimonul de traficul infernal. La capatul opus, Crevedia este una dintre zonele cu traficul cel mai aglomerat, drumul deservind si comunele Mogosoaia si Buftea, aglomeratii rurale foarte mari.

Desi, distanta este una considerabila – vorbim aici de distante pornind de la 20 de km – optiunea cumpararii de terenuri Dambovita, pare una extrem de viabila in aceasta perioada de austeritate financiara.

PS: Acest articol este un Guest Post!

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

2 Comments

  1. Pai sa fim seriosi…decat aglomeratia din capitala, preferi oricand o casa intr-o zona linistita, chit ca faci 20 de minute pana in oras. Decat 1 ora in traficul din capitala, mai bine 20 de minute din Tartasesti pana intr-un cartier vestic.

Write A Comment