Importanta aplicatiilor Microsoft Office in viata de zi cu zi atat acasa, cat si la birou

Din ce in ce mai multi oameni isi desfasoara, in ziua de azi, mare parte din activitatea profesionala, precum si o parte din cea personala, pe internet. Internetul este plin de surprize si ii ajuta pe multi sa urmeze cursuri de limbi straine, sa tina legatura cu cei dragi, sa isi termine acasa proiectele incepute la scoala sau la locul de munca, sa se angajeze si chiar sa lucreze de la distanta.

Daca, pana nu demult, utilizatorii de calculatoare desktop si laptopuri achizitionau cu licenta pachetul Microsoft Office, cu toate aplicatiile sale, acum acesta este mult mai usor accesibil in mediul online. Pachetul care contine aplicatii Microsoft Office poarta denumirea de Office 365 si este disponibil la cel mai bun raport calitate – pret, cu plata lunara sau anuala.

Importanta aplicatiilor Office in viata personala si profesionala de zi cu zi

Microsoft Office contine mai multe aplicatii care acum sunt transpuse in mediul online, sunt mult mai usor de accesat si nu reprezinta provocari prea mari in ceea ce priveste invatarea modului de utilizare a acestora.

Asadar, aplicatiile includ un procesor de texte, un celebru program de calcul tabelar, un program de prezentare grafica, un organizator ideal de informatii personale, un al doilea program pentru baze de date si un editor de grafica. Chiar si fara a mentiona denumirea programelor in paranteza, cu siguranta ca cititorul le-a identificat dupa descrierea facuta. Aceleasi aplicatii sunt disponibile si in mediul online.

La prima vedere, acest pachet Office 365 pare inutil, atata timp cat utilizatorii au instalat Microsoft Office cu licenta. Ideea este ca toate actualizarile care se fac lunar sau periodic in Office 365 sunt disponibile utilizatorilor si incluse in abonament, in timp ce utilizatorii programului Office Microsoft trebuie sa isi reinnoiasca licenta sau sa cumpere alt program.

Microsoft Word, spre exemplu, este cel mai cunoscut si mai raspandit procesor de texte care este utilizat pentru redactarea scrisorilor, a anunturilor, a rapoartelor si a brosurilor, a articolelor si a traducerilor, a propunerilor de afaceri si a referatelor, iar lista poate continua.

Excel este un program care permite realizarea de calcule tabelare, de la cele mai simple pana la cele mai complexe. Datele pot fi introduse in PowerPoint pentru realizarea unor proiecte de anvergura, a unor prezentari sub forma de slide-uri, dinamice, in care pot fi incluse atat texte, cat si imagini fixe si in miscare.

Modul de lucru in aplicatiile programului Office 365 este mult mai simplu si mai placut, dar si mult mai comod, deoarece nu exista posibilitatea intreruperii bruste a programului, este mult mai eficient gratie abonamentului si update-urilor facute si este mult mai usor de inteles si de folosit, utilizatorii avand mult mai multa libertate.

Fie ca aleg pachetul Office 365 Business, fie ca se opresc asupra pachetelor Business Premium sau Business Essentials, cu siguranta ca utilizatorii se vor declara foarte multumiti de alegerea facuta, fiecare dintre aceste pachete fiind ideale pentru utilizatorii casnici, pentru firmele mici, dar si pentru firmele mijlocii si intreprinderile mari.

Cu certitudine, folosirea aplicatiilor Office 365 reprezinta o alegere foarte buna pentru fiecare tip de utilizator, fie ca acesta investeste in program pentru utilizarea casnica, fie ca il achizitioneaza pentru utilizare la nivel de firma.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments