Refu Blog

M-am decis cu greu sa schimb vechea masina.  Desi motorul mergea in continuare, pentru ca dieselul isi spunea cuvantul, partea mecanica a inceput sa cedeze din ce in ce mai des.

Acest lucru  mi-a adus aminte de un articol citit zilele trecute, despre masina ce folosea drept combustibil thoriul. Inventatorii acesteia ne transmiteau ca masina va ceda mult inaintea epuizarii combustibilului, dar sa nu mergem cu gandul pana acolo.

Problemele financiare, la ordinea zilei

Alegerea masinii am facut-o repede, deoarece m-am decis sa acord in continuare credit masinilor germane, dar singura problema ramaneau banii, deoarece din vanzarea vechii masini nu ma alegeam cu mare lucru.

Consilierii de vanzari m-au sfatuit sa aleg varianta unui leasing operational, dar pentru mine costurile erau foarte mari, asa ca m-am orientat rapid catre un imprumut.

Desigur, credite erau pe toate drumurile, dar unele erau greu accesibile, iar faptul ca mi-ar fi trebuit cateva zile sa obtin toate actele necesare dosarului, iar apoi sa stau sa pierd timpul la banca „admirand” un ofiter de credite in toata aroganta sa nu imi suradea. Nu mai vorbesc despre faptul ca acordarea imprumutului ar fi durat destul de mult, in acest timp existand toate sansele ca oferta in care era inclusa masina mea sa expire.

Imprumuturile online, o varianta de luat in seama

Noroc cu prietenii, ce mi-au atras atentia ca mai exista si internetul, iar acolo pot gasi o mare varietate de credite online.

Destul de precaut, am inceput sa caut institutiile financiare ce acordau aceste credite, iar oferta bogata m-a facut sa imi reconsider pozitia fata de sistemul bancar.

Faptul ca am putut sa imi fac cercetarea de acasa, stand confortabil in fotoliu si uitandu-ma in acelasi timp la meci, fara sa mai „iau in piept” traficul aglomerat al orasului si sa mai pierd timp stand la rand a reprezentat un mare avantaj pentru mine.

Calculatoarele online, un mare plus

Dar ceea ce mi-a placut foarte mult a fost faptul ca firmele ce ofera credite online ofera posibilitatea unui calcul rapid al ratelor, prin intermediul unui calculator online, ce este foarte simplu de folosit iar raspunsul este obtinut aproape instantaneu.

Tot ce am avut de facut a fost sa selectez tipul de credit dorit (in cazul meu un credit pentru achizitionarea de bunuri), sa aleg suma dorita si perioada creditului, iar suma de plata a fost afisata imediat.

In aceasta erau incluse absolut toate taxele si comisioanele, fara sa mai am surpizele de la banca, unde aceste costuri apareau pe toata perioada derularii contractului.

Elementul hotarator a fost insa perioada scurta de timp in care incasam banii. Contractul se incheia rapid, binenteles tot online, iar banii imi erau trimisi in maxim doua zile. Asadar, noua masina nu mai era chiar un vis indepartat.

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment