Istoria cerceilor si de unde cumparati cei mai frumosi cercei argint • Refu Blog

Pentru ca mai este putin si vine Craciunul, trebuie sa va mobilizati si sa incepeti, inca de pe acum, sa cautati cadouri pentru cei dragi. Printre cele mai apreciate cadouri sunt bijuteriile, atat in randul femeilor, barbatilor sau chiar si in randul celor mici. Desigur, veti spune ca bijuteriile, mai ales cele de calitate, sunt scumpe si nu va veti permite niciodata sa cumparati bijuterii, mai ales cand aveti o lista lunga de cadouri. Si totusi, sa stiti ca exista o solutie ieftina si care va ofera si calitate? Este vorba despre bijuteriile din argint care sunt pretioase, frumoase, versatile si ieftine. La magazinul Hypnoitca.ro puteti gasi bijuterii din argint pentru doamne, domnisoare si domni. Aveti o gama diversificata de bijuterii, de la cercei argint si pana la bratari sau seturi intregi. Piesele de bijuterie sunt din argint 925, cu finisaje frumoase, cu sau fara pietre. Si, pentru ca am amintit de cercei, stiati faptul ca acestia au o istorie foarte interesanta?
De-a lungul timpului, acest tip de bijuterie a avut numeroase simboluri si a fost purtata de femei, dar si de barbati.

Cerceii in antichitate
Destul de ciudat, s-a descoperit ca cel mai vechi cercel gasit si documentat apartinea unui barbat! A fost un rege sumerian care a guvernat orasul-stat Ur (in Irakul modern). Aici avem deja primele dovezi despre valoarea posibila a purtarii acestui tip de ornament in antichitate: insemna regalitate si putere. Chiar si Biblia vorbeste si despre cercei, definindu-i drept talismane. Tot ca si talismane erau perceputi in vechea civilizatie egipteana, unde fiecare obiect purtat avea de fapt, un anumit sens.
Sa luam un exemplu, crucea Ankh, realizata in forme diverse, este simbol al vietii si a fortei divine. De fapt, aceasta a devenit un clasic in istoria confectionarii bijuteriilor. Numeroasele comori ce apartin acestei culturi ne amintesc, de asemenea, cum un ornament pretios ar putea insemna in cele din urma „trecerea intr-o noua viata”. O curiozitate interesanta: statuile egiptene isi infatisau adesea pisicile iubite care purtau si cercei cu cerc, pentru a-si aminti sacralitatea.
Pe vremea Imperiului Roman, gustul pentru podoabele pretioase a crescut. Cerceii in forma de disc sau flori au devenit din ce in ce mai apreciati. Doamnele, in special din inalta societate, purtau cercei diferiti si sofisticati.

In perioada elenica, clientela a devenit mai larga si mai putin bogata. Astfel s-au nascut primele  bijuterii pe buget (cercei si bijuterii din teracota aurita). Zeii Nike (zeul victoriei) si Eros (zeul iubirii) erau reprezentati in mod obisnuit pe cerceii acestei perioade. De asemenea, au fost raspanditi cerceii cu pandantive sub forma de pasare, cum ar fi o lebada, un paun sau un porumbel, cu semnificatiile lor simbolice relative. Intre timp, cerceii circulari au fost sculptati sau gravati cu figuri de animale precum cap de leu, taur, linx sau gazela.
Aurul a ramas cel mai cautat material datorita calitatii, ajungand sa fie considerat divin si etern. De asemenea, a devenit asociat cu soarele. Insa, in timp, argintul a castigat din ce in ce mai mult teren, fiind considerat un metal mult mai pur, chiar folosit in anumite ritualuri magice.
Cerceii in Africa, Orientul Mijlociu si Asia
In Africa, cerceii au o semnificatie magica, ritualica si religioasa intr-un mod cu totul special. In aceasta parte a lumii, confectionarea de bijuterii era o expresie a sufletului si un simbol al prosperitatii si protectiei. In Mali, de exemplu, chiar si acum se obisnuieste sa se puna 18 inele in lobul viitorului sot, pentru a tine la distanta barfele rau intentionate.
In Orientul Mijlociu, semiluna a fost cel mai raspandit design al cercelului de-a lungul istoriei, cu o semnificatie legata de toate fazele acestei planete, precum si de capacitatea de a se reinnoi.

In America Centrala, pe de alta parte, oarecum pe neasteptate, cerceii de jad au devenit raspanditi, ca si in China, unde jadul a fost ( si inca este) taiat si sculptat pentru a crea stiluri particulare de cercei, florile fiind una dintre temele preferate. Din China trecem in Japonia, unde femeile nu si-au strapuns urechile decat in urma cu cateva decenii. Este o tara in care cerceii au inceput sa fie folositi doar in epoca moderna.
Cercei intre 1500 si 1700.

In timpul anilor 1500 cerceii au avut un element principal: perla. Femeile din epoca Renasterii iubeau sa poarte perle mari si neregulate din marile de sud, asa-numitele perle baroce. Bijuteriile din aceasta perioada au reprezentat unul din prerogativele exclusive ale femeilor. In acele vremuri, se credea ca perlele indeparteaza stresul si bolile de inima, in timp ce coralul rosu era folosit pentru a atenua durerea sau durerile de inima si pentru a readuce veselia; topazul vindeca boli mentale si a ajuta in dragoste. In inalta societate, cerceii au devenit din ce in ce mai luxosi, iar pana in 1700 aveau design-uri complicate de dantela sau fulgi, asa-numitul cercel „girandole”.

Diamantele au aparut pe scena cerceilor, adaugand stralucire la evenimentele luxoase. Cristalele Strass au fost inventate abia in 1700 … si astfel, in timp ce in saloanele inaltei societati, cercelul era golit de sens, pentru a deveni un simbol al simplei vanitati, in randul oamenilor simplii acesta pastra inca o mare valoare simbolica.
In ziua de azi cerceii sunt pentru oricine si pentru orice buget, iar cerceii de argint de la Hypnotica.ro sunt perfecti pentru orice ocazie.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment