Cea mai buna izolatie termica interioara / exterioara

Dacă anveloparea termică a blocului nu este făcută cu polistiren ignifug (și aș fi curios câte dintre sutele de blocurile „anvelopate” cu polistiren expandat au fost izolate cu polistiren ignifug), efectul este îngrozitor. Asta ca să știi ce te așteaptă dacă izolarea termică a blocului tău a fost făcută cu materiale nonconforme.

Cum poți afla dacă s-a folosit polistiren ignifug? Habar n-am, ar fi cazul să întrebi, totuși – administratorul, de exemplu. În plus, dacă vin muncitorii să îți anvelopeze blocul, ar fi bine să verifici cu mâna ta cât de rezistent la foc este materialul. Mai bine să pari paranoic decât să pieri într-o nebunie ca cea de mai sus.

Sfaturi pentru cea mai buna izolatie termica interioara / exterioara

1. Marea majoritate, dacă nu chiar toate blocurile sunt izolate cu polistiren aşa-zis ignifugat. Faptul că este ignifugat nu înseamnă că nu arde, ci doar că îţi oferă 1-2 minute în plus înainte de a intra arderea pe mod turbo. Testat şi personal, am dat foc la bucăţi de polistiren cu certificat de ignifugare. De fapt cine ştie, în România pe o spagă iei certificat de orice. Polistirenul este cea mai periculoasă soluţie posibilă pentru izolaţie termică, din păcate este populară din motive de cost. De cost pentru firma care o montează, nu pentru locatari că ei oricum plătesc de se usucă.

2. Substanţa de ignifugare a polistirenului şi în general a materialelor plastice este una deosebit de toxică şi deja a pătruns în lanţul alimentar. Deocamdată în cantităţi mici, dar chiar dacă de mâine n-ar mai fi folosită, va dura multe generaţii până se curăţă cantităţile enorme de plastic prezente peste tot în natură. Mai pe larg în substanţe de ignifugare în alimente.

3. Recomand călduros (incendiar de călduros:) un articol lung dar deosebit de cuprinzător despre riscul (mare) la incendiu pentru blocurile reabilitate termic. Nu doar materialele utilizare reprezintă o problemă, ci şi modul de executare a lucrării. Practic în România pentru un atac terorist de amploare este suficient un descreierat cu o cutie de chibrite.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments