Manualele, placerea lecturii!

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Din ce-mi aduc eu aminte când eram mai mic, prima carte pe care am pus mâna și care a fost de la Nemira, a fost un manual. Dar nu mai știu în ce clasă a fost asta, chiar nu mai rețin, dar mă bucur că am scăpat de manuale, și nu mai căram după mine 5 kilograme de carți și caiete în ghiozdan.

Manualele, placerea lecturii! - Refu.roPentru că articolul ăsta se referă la editura Nemira și nu mai rețin foarte multe despre prima carte (manual) de la Nemira, o să scriu despre o carte care chiar vreau să o termin, la câte cărți am citit la viața mea, din păcate nu foarte multe, nu am reușit niciodată să termin o carte, ori mă lăsam la început, ori pe la jumatate, ori pur și simplu nu-mi mai venea să citesc din ea. Tocmai din cauza asta o să vorbesc despre Cântec de Gheaţă şi Foc, care mie unul mi-a stârnit foarte mult interesul după urmărirea serialului realizat de HBO, și pentru că toată lumea știe că mai multe detalii găsești în carțile după care s-a realizat serialul, sunt 95% hotărât să-mi iau cartea, și cum am găsit-o la Nemira cu 100 și ceva de lei, nu cred că o să mai stau foarte mult pentru a-mi comanda primele două volume.

Pentru că mai sunt aproximativ 160 de zile până când o să fie lansat sezonul 3 din The Games of Thrones, o să am destul timp să încep să citesc câteva volume din fantezia cu nobili și cavaleri scrisă de George R. R. Martin.

Din punctul meu de vedere fără să apuc să citesc cărțile, dar după ce am văzut 2 sezoane din serial, acțiunea se împarte în felul următor:

Manualele, placerea lecturii! - Refu.ro

Urzeala tronurilor – Fiind un vis pentru toate regatele din ținut să ajungă pe un tron dorit de toata lumea.
Încleștarea regilor – Oficializarea faptului că toată lumea vrea cel mai importat tron, sunt dispuși să se lupte pentru el.
Iureșul săbiilor – Ce-mi place cum sună iureșul săbiilor, bineînteles aici este vorba despre un război mare, probabil între toate regiunile.
Festinul ciorilor – După un război rămân foarte multe victime, probabil și de aici numele acestui volum care pare a liniști puțin apele.
Dansul dragonilor – Pentru că este deja prea liniște, în peisaj mai apar câtiva dragoni care vor face viața unora un coșmar.
The Winds of Winter – Winter is coming, am auzit de mai multe ori aceste cuvinte în serial, și în volumul ăsta chiar vine iarna, sunt curios cât de dura o să fie vremea în acest volum.
A Dream of Spring – Probabil spre sfârșitul iernii, toate lucrurile sunt așezate la locul lor cu foarte multe planuri pentru a se realiza liniștea totală. Sau debutul unui alt volum.
Tot ce am scris mai sus ce face referire la volumele din Cântec de Gheaţă şi Foc sunt pur și simplu păreri despre acțiunea din fiecare volum în parte, de accea vreau să încep ușor câte un volum pentru a afla mult mai multe decât este arătat în serial.

Poate din cauză ca sunt destul de curios cu privire la aceste volume o să ajung și eu să citesc câteva volume cap-coadă fără să mă plictisesc pe drum.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Bucur

foarte interesante aceste recomandari.

Laurentiu

Chiar aveam chef sa citesc ceva si nu stiam ce..cred c-o sa aleg ceva din lista ta.