Fie că este vorba de video sau audio, experiența imersivă câștigă teren în case. În industria muzicală au avut loc multe inovații, odată cu interesul tot mai mare al utilizatorilor pentru melodii și albume. Cu toate acestea, Dolby Atmos Music rămâne un subiect confuz în rândul unor descoperiri. Așadar, ce este mai exact muzica Dolby Atmos?

Dolby Atmos Music este o tehnologie realizată de Dolby care are ca scop să aducă mai multă profunzime sunetului. Prin plasarea semnalelor audio în mai multe puncte din încăpere, acest format creează o cupolă de sunet în jurul utilizatorului. În loc să pompeze sunetul din difuzoare pentru a crea semnale plate, acesta oferă o experiență 3D.

Cu toate acestea, nu puteți reda muzică Dolby Atmos din nicio aplicație sau serviciu. Există doar o mână de aplicații de streaming care acceptă acest format de sunet. În plus, dispozitivele conectate trebuie să fie și ele compatibile cu Atmos. Să analizăm tot ce trebuie să știți despre Dolby Atmos Music.

Ce este Dolby Atmos?

Dolby Atmos este o tehnologie de sunet surround care vă permite să auziți sunetele provenind din diferite unghiuri și intensități. Acest lucru creează o experiență captivantă pentru cei care ascultă acest format audio.

Cu alte cuvinte, vă puteți simți ca și cum ați fi în interiorul filmului atunci când vizionați conținut compatibil Atmos. Sunetul pare realist și oferă un efect învăluitor pentru a vă oferi cea mai apropiată senzație cinematografică.

De la basul de joasă frecvență până la semnalele înalte, formatul de sunet distinge fiecare semnal ca și cum ar fi legat de anumite obiecte. Utilizând la maximum sistemele de sunet, tehnologia reproduce sunetele așa cum ar suna în lumea reală.

Ce este Dolby Atmos Music?

Muzica, ca adaos la Dolby Atmos, este exact așa cum v-ați aștepta. Dolby Atmos Music permite aceeași experiență de imersiune cu melodiile pe care ați avea-o atunci când vizionați un videoclip compatibil cu Atmos.

Plasând fiecare semnal sonor cu precizie, tehnologia oferă dimensiune semnalelor generale. Astfel, ritmurile se simt mai reale, ca și cum s-ar întâmpla în jurul tău. Gândiți-vă că stați la un concert în care vă puteți conecta cu diferitele instrumente, fără a pierde sincronizarea dintre ele.

Devine mai ușor să vă conectați cu emoțiile artiștilor atunci când ascultați Dolby Atmos Music. Aducând o claritate de neegalat, puteți înțelege cu ușurință armonia complexă din multiplele instrumente care cântă împreună. Sau, vă puteți bucura de notele de la chitara plină de suflet cu o interpretare solo.

Pur și simplu, Dolby Atmos combinat cu muzica devine capabil să dezlănțuie chiar și cele mai mici detalii cu cea mai mare claritate.

Cum funcționează muzica Dolby Atmos?

Spre deosebire de formatele obișnuite de sunet surround, care utilizează diferite canale pentru a trimite semnale audio, Dolby Atmos utilizează tehnologia bazată pe obiecte. Ceea ce a început ca o parte a experienței cinematografice este acum disponibil cu dispozitivele home theater.

În mod previzibil, veți simți diferența dintre cele două configurații. Cel mai recent hardware reușește în continuare să îmbunătățească exponențial efectele sonore în comparație cu sistemele stereo standard.

Pentru a experimenta adevărata muzică Dolby Atmos, trebuie să folosiți difuzoarele de deasupra capului instalate în tavan pentru a adăuga canale suplimentare. Acest lucru creează un efect mult mai învăluitor.

Cu toate acestea, există multe căști Bluetooth diferite care suportă, de asemenea, muzica Dolby Atmos. Dar, în mod natural, nu va suna la fel de bine ca un sistem de sunet tradițional.

Din punct de vedere tehnic, formatul de sunet Atmos face loc unei calibrări complet noi. Acesta oferă inginerilor de sunet o modalitate de a plasa semnalele sonore cu precizie în spații distincte din interiorul camerei.

Ca urmare, sunetele nu se pompează doar prin intermediul canalelor audio selectate. Dimpotrivă, acesta călătorește de la un difuzor la altul și este eliberat din diferite unghiuri. Acestea fiind spuse, puteți simți mișcarea avionului care se învârte în jurul casei.

Cum să ascultați muzică Dolby Atmos?

Pentru început, este imperativ să găsiți muzică Dolby Atmos pentru a putea experimenta această tehnologie.

Din fericire, o mână de servicii de streaming găzduiesc o bază de date mare de conținut compatibil cu Atmos.

Apple Music

Potrivit Apple, sunetul spațial ar putea adăuga mai multă profunzime experienței audio generale, oferind un efect tridimensional. Acestea fiind spuse, puteți găsi o serie de piese care acceptă Spatial Audio pe Apple Music. Prin urmare, dacă doriți să ascultați muzică Dolby Atmos, puteți oricând să vă întoarceți la această aplicație de streaming.

Aplicația are deja mii de opțiuni de coloane sonore Atmos pentru clienți. Cu toate acestea, din când în când apar noi colecții. Astfel, acest lucru face ca lista de redare Apple Music să fie cât se poate de extinsă.

Ceea ce este fascinant este că pentru a asculta Spatial Audio pe Apple Music, utilizatorii nu trebuie să investească niciun cost suplimentar în afară de abonamentul obișnuit. Trebuie doar să se asigure că folosesc dispozitivele Apple compatibile care suportă Atmos pentru a se bucura de acest serviciu.

Tidal

Nu există niciun dubiu cu privire la popularitatea de care se bucură Tidal datorită platformei sale uimitoare de streaming. Navigarea simplă și fișierele favorite ușor de accesat fac din Tidal una dintre cele mai bune alegeri.

Și, dacă și tu ești un fan al acestei aplicații de streaming, vei fi fericit să afli că Tidal suportă Atmos Music. Cu toate acestea, trebuie să vă abonați la planul său Tidal Masters, care include suport pentru 360 Reality Audio împreună cu Dolby Atmos Music.

Astfel, utilizatorii se pot cufunda în minunata și inegalabila experiență muzicală 3D. Cu tehnologia sa cool, serviciul de streaming permite inginerilor de sunet să plaseze semnale audio într-o varietate de locuri pentru o experiență de domoală învăluitoare.

Acest lucru este cu siguranță ceva ce nu ar putea fi realizat cu ajutorul unui sistem stereo cu două sisteme stereo sau chiar cu ajutorul codecurilor obișnuite de sunet surround.

Amazon Prime Music

Un alt serviciu de streaming care oferă muzică Dolby Atmos este Amazon Prime Music. Cu peste o mie de coloane sonore Atmos, aplicația combină puterea Dolby Atmos împreună cu codecurile audio imersive 360 Reality Audio de la Sony pentru a aduce cea mai bună listă de redare pentru utilizatorii săi.

Cu melodii de la cei mai populari artiști din lume, Amazon Prime Music este pregătit pentru inovații și mai mari în continuare. Atunci când ascultați muzica Dolby Atmos în aplicația Amazon Prime, folosiți căști Bluetooth compatibile HD.

În plus, abonații Amazon Music HD pot experimenta avantajele muzicii Dolby Atmos și pe Echo Studio.

Dispozitive necesare pentru a asculta muzică Dolby

Indiferent de serviciul de streaming pe care îl utilizați, va conta întotdeauna ca dispozitivele conectate să fie compatibile cu acest format audio.

Prin urmare, haideți să trecem în revistă câteva dintre dispozitivele și echipamentele hardware obișnuite care intră în joc atunci când ascultați muzică Dolby Atmos.

Smartphone

Zilele în care telefoanele răspundeau doar la apeluri au apus de mult. Astăzi, smartphone-urile pot gestiona o mulțime de sarcini, inclusiv streamingul de muzică Dolby Atmos. Unele dintre mărcile populare proiectează deja telefoane mobile cu difuzoare încorporate care suportă sunet surround.

De exemplu, seria iPhone 11 de la Apple vine cu suport Dolby Atmos. Companii precum OnePlus, Sony, Samsung și alte câteva nu sunt nici ele în urmă. Smartphone-uri precum OnePlus 7 Pro, Samsung Galaxy S10 și Sony Xperia 1 vă pot duce prin experiența imersivă a muzicii la 360 de grade.

Căști Performante

Tehnologia Dolby Atmos crește exponențial și este cu siguranță posibil să asculți efecte de sunet surround pe o configurație mai ieftină și mai mică. Prin urmare, puteți utiliza căștile Bluetooth sau wireless.

Cu toate acestea, experiența nu va fi nici pe departe apropiată de cea pe care o puteți crea prin adăugarea de difuzoare compatibile cu Atmos la configurația voastra.

TELEVIZOR Smart

Dacă intenționați să navigați pe serviciul de streaming folosind un televizor, este esențial să verificați dacă acesta acceptă sau nu semnalele de sunet surround.

În caz afirmativ, asigurați-vă că soundbarurile sau alte sisteme audio conectate la televizor sunt și ele compatibile cu Atmos. Pentru a suporta aplicațiile de streaming Dolby Music, este posibil să aveți nevoie și de dispozitive de streaming. Unele dintre cele mai comune sunt:

  • Apple TV 4K. Asigură-te doar că firmware-ul este actualizat la tvOS 13 sau la o versiune ulterioară.
  • Dacă preferi Fire TV, trebuie să fie modelul 4K sau generația 3 din 2017. Fire TV Cube din generațiile 1 și 2 sunt, de asemenea, compatibile cu muzica Dolby Atmos.
  • Nvidia Shield TV, precum și Shield TV Pro lansat în 2019 și ulterior.

 

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment