Toata lumea pierde ceva sau pe cineva chiar in fiecare zi, sau in fiecare minut daca e sa vorbim pe tot globul, nu am statistica sa stiu ca in fiecare minut cineva pierde ceva sau pe cineva, dar stiu cat de frecvent se intampla asta la toata lumea, asa ca este foarte posibil sa am dreptate.

Cu totii recunoastem momentele cand ne merge asa de bine incat simtim ca totul prinde alt contur in jurul nostru, daca iti merge bine la job, daca ai pe cineva sa iubesti si daca esti si norocos sa fii iubit inapoi, atunci lucrurile chiar iti merg bine.

Din nefericire se intampla sa avem perioade cand ajungem sa pierdem ceva, fie ca este vorba de elementul tau de la job, sau chiar mai rau, locul de munca. E posibil ca tot in perioada aia sa ai impresia ca nu mai stii exact ce iubesti, si tot asa e posibil sa primesti cateva avertismente ca nu mai esti nici tu asa iubit si simti ca totul iti merge prost, ce faci?

Cu totii atunci cand suntem la pamant, din punct de vedere moral, incepem sa fim mai inteligenti, capul sa il avem pe umar si incepem sa facem cel mai important lucru, incepem sa construim ceva.

Problema este ca unii oameni pierd foarte mult timp doar ca nu au de gand sa lase lucrurile sa treaca, se tin legat sa-si castige inapoi elementul de la job, sa iubeasca din nou sau sa aibe impresia ca e iubit, dar sa nu inteleaga despre ce e vorba, in fine, s-a inteles ideea, da? Ce urmeaza acum?

Ai grija ce decizii faci in perioada cand ai pierdut ceva, sau pe cineva

alarm-clock-1193291_640Suntem o specie ce are sentimente, fie ca sunt bune sau rele. Sentimentele noastre, sunt ceva mai puternice in perioada cand am piedut ceva, si asta ne poate influenta sa facem ceva decizii. Poate la locul de munca, poate in familie sau in cuplu.

Ce trebuie sa retinem cu totii, este ca nu trebuie sa ai o motivatie legata de ce ai pierdut ca sa faci o miscare, cel mai probabil miscarea pe care o faci nu este asa inteligenta, fiind bazata doar pe emotia pe care o simti atunci, cu gandul la ce ai pierdut.

Odata ce te-ai impacat cu tine legat de lucrul pe care l-ai pierdut, poti sa faci o alegere mai buna in viata de zi cu zi.

Fii sigur ca stii ce se intampla, si nu-ti imaginezi lucruri

purple-1158017_640Daca suntem condusi de emotie, avem probleme de a vedea clar ce este in jurul nostru. Fiecare actiune pe care o faci grabit cu gandul la ce ai pierdut, sunt momente in care faci greseli, fie ca vorbim de una sau mai multe, ele trebuie evitate, pentru a nu face rau in jurul nostru, fie ca sunt oameni la care tinem sau pur si simplu doar niste straini.

Oamenii pe care ii vezi tu in jur, in fiecare zi, sunt defapt oameni buni, dar ajung sa aibe actiuni bizare si rautacioase poate din cauza faptului ca si ei au pierdut ceva, si emotia din ei ii fac sa fie asa. Tu nu trebuie sa fii asa.

Profita de situatia in care ajungi sa pierzi pe cineva

business-1137397_640Stiu ca suna ciudat, dar asta te poate ajuta pe plan profesional, sau cand cineva iti cere sfatul. Situatia asta te-a pus intr-o stare in care poti sa intelegi lucrurile asa si poate sa dai sfaturi mai bune cuiva daca stii sa pierzi pe cineva, daca nu stii, probabil ca sfaturile nu sunt ce trebuie.

Din punct de vedere profesional te poti concentra altfel cand stii cum sa pierzi pe cineva, te gandesc ca lucrurile s-au intamplat si trebuie lasate, daca nu merita sa te bati pentru ceva-ul acela, bineinteles.

Situatia asta te ajuta chiar sa incepi un nou hobby, sigur ai o idee pe care nu ai pus-o in practica pana acum, asa ca poti sa incerci in orice moment, noul hobby te ajuta sa treci peste momentele cand pierzi ceva, cel putin pana cand se linistesc apele.

Nu poti sa construiesti nimic? Atentie la motivatiile tale.

team-386673_640Pana acum am reusit sa prind momentele in care nu reuseam sa construiesc nimic din cauza motivatiei, ea nu exista si asta ma facea sa raman intr-un loc pe care-l detestam. De cand ma stiu mi-a placut sa cred ca sunt un om atat de diferit incat vreau sa inteleg cat mai bine oamenii din jur si motivele lor, fiecare dintre noi facem ceva cu un motiv intemeiat, fie ca o persoana e foarte buna cu tine, sau din contra, este foarte rautacioasa, undeva exista o motivatie.

Daca nu reusesti sa invingi momentul prin catre treci, o sa pierzi atat de mult timp incat orice incerci sa faci simti ca nu este suficient de bun, asta e un lucru bun, precum si un lucru rau.

Poti sa faci lucruri minunate, si aici sa intelegi ca tu construiesti ceva, putin cu putin, fie tu chiar ai crescut in ceea ce faci, si ce faceai inainte nu mai e suficient pentru tine.

Am avut atatea momente in care ma fortam sa fac ceva cu toate ca ma simteam ca nu am chef de lucruril ala sau nu e normal sa-l fac, asa ca am ajuns sa stiu de fiecare data ce vreau, asa ca te intreb pe tine, tu stii ce vrei? Daca nu, ce te impiedica sa stii exact?

Nu-ti mai fie frica sa pierzi

frightened-1172122_640Cu cat intelegi lucrul asta mai repede, cu atat mai repede viata ta devine mai calitativa pentru tine. Daca vrei o viata de calitate, sa o traiesti alaturi de oamenii pe care ii vrei tu aproape, tine doar de tine daca se intampla asta.

Frica de a pierde ceva, ne tine captivi intr-un cerc de prieteni nepotriviti, intr-un loc de munca complet aiurea, sila nu trebuie sa existe acolo, locul de munca o sa-ti ocupe o mare parte din viata, asa ca e important sa faci ce-ti place.

Pierdem prieteni tot timpul, rupem relatii de iubire pentru ca ceva nu merge, important este sa ai confortul tau chiar si atunci cand iesi din zona ta de confort, frica de a pierde zona ta de confort cred ca este cea mai populara in zilele noastre, nimeni nu vrea sa faca ceva precis pentru visul lor, pentru oamenii pe care-i iubesc sau pentru persoanele care le-au fost mereu aproape.

Daca faci lucrurile astea tot timpul, o sa vezi ca prinzi o experienta deosebita, o sa fii un expert in a pierde lucruri, poate nu m-am exprimat eu bine, si nu m-ai inteles exact, dar ceea ce incerc sa explic in articolul asta, este ca daca nu-ti mai este frica sa pierzi ceva sau pe cineva, te schimbi, ajungi sa te cunosti pe tine mai bine, sa stii cine esti.

Expertii in a pierde ceva sau pe cineva ajung mereu prin incredibil sa supravietuiasca si celor mai puternice emotii, probleme sau incercari in viata.

Daca ei pot sa faca asta, si tu poti sa faci asta, zi ca nu e asa!

 

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment