Pentru cel drag, repatriere Romania de sapte stele!

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Pentru cel drag, repatriere Romania de sapte stele! - Refu.ro

Nimeni nu doreste sa se confrunte cu moartea, dar fenomenul natural este de fapt reversul vietii. Cine poarta in piept medalia vietii stie ca va veni clipa in care ceasul sau individual se va opri si atunci stie ca va pleca dintre ai sai, fara sa cunoasca insa traseul sau destinatia. Plecarea are loc dupa ce persoana in cauza inceteaza de fapt sa mai stie, tocmai de aceea familia este cea care se implica in organizarea ceremoniei.

Familia alege totul: firma ce va asigura serviciile de repatriere Romania culoarea sicriului din exterior si lemnul din care este facut, capela unde defunctul va primi gandurile frumoase, recunostinta si respectul participantilor la ceremonie, continutul pachetelelor care vor fi impartite la biserica, localul unde va avea loc masa de pomenire si locul mormantului.

Apartinatorii ar avea mult de alergat, daca nu ar exista firmele de pompe funebre specializate in repatrieri. In plus, decedatii nu ar putea fi adusi in absenta acestor servicii deoarece:

-numai angajatii de la firmele de pompe funebre cunosc legislatia funerara si dispun si de mijloace de indeplinire a prevederilor legale. Lista statelor europene care nu colaboreaza cu familia, ci numai cu firme de servicii funerare pentru aducerea in tara a romanilor decedati peste hotare este lunga.

-acolo, departe, ei au specialisti care interactioneaza cu institutiile statului respectiv pentru intocmirea corecta a dosarului funerar, fara de care repatrierea nu este permisa.

-firmele de pompe funebre au in stoc cele doua sicrie, unul din zinc si altul din lemn masiv, asezate unul in altul ca decedatul sa poata fi adus cu bine acasa. Corpul sau trebuie sa fie izolat complet de factorii de mediu, sa ajunga la destinatie perfect conservat. Lumina, caldura contactul cu acarienii nevazuti din jur i-ar face rau. In contractul de repatriere semnat cu reprezentantul familiei sunt prevazute si cele doua sicrie, capacul si operatiunea de sigilare a lui, dar si crucea atent inscriptionata, conform traditiei.

-echipa de la firma de pompe funebre stie sa gestioneze cel mai bine pregatirea trupului neinsufletit, deoarece dispune si de mijloacele necesare pentru acest lucru dificil. Pentru spalare si toaletare sunt necesare spatii amenajate special, echipamente speciale, dar si oameni priceputi si curajosi. Sunt oameni pe care nu ii speria o mana incremenita cazuta din greseala peste ei sau contactul cu un corp lipsit de viata.

Injectia de conservare este la fel de importanta ca igienizarea defunctului. Ea trebuie facuta corect cu cele mai bune substante, sa garanteze conservarea trupului neinsufletit pe o perioada de cel putin 10 zile.

-aducerea in tara este permisa numai cu masini funerare speciale, autorizate pentru acest tip de transport. Se impune ca in locul in care se depoziteaza sicriele sa poata fi reglata o temperatura mai scazuta ca toate masurile de precautie sa nu fie anulate de caldura excesiva.

Familia indurerata nu are motive sa se deplaseze din tara, iar acest lucru este benefic deoarece apartinatorii sunt scutiti de multa suferinta.

Sunt scene care se intiparesc in memorie si dor pana in ultimul moment. Am vorbit cu apartinatorii care s-au prezentat sa isi ridice mortii de la morga si mi-au spus ca nu pot uita cat de neajutorati i-au vazut stand acolo.

Nu este deloc usor sa il vezi pe cel drag complet dezbracat sau cu urmele acelea de cusaturi pe tot corpul! Apoi dupa ce l-ai vazut in congelator si intins pe mese, sa soseasca in sicriul deschis si sa ii vezi toata paloarea aceea specifica unui chip lipsit de viata.

Sangele care piere din obraji lasa in urma o paloare care te sperie si iti sfasie inima de durere.

Cum ti-ar venii sa stii ca te-a strans la piept cald si viu pe aeroport, la plecare si te duci sa il aduci mort. Asa, pana vine masina funerara cu sicriul, te impaci cu ideea.

Orice om are dreptul la o viata demna si la o ceremonie de ramas bun la fel de demna. Este nemaipomenit de bine ca repatrierea este asumata complet acum de firmele de pompe funebre, apartinatorii fiind in acest mod menajati sufleteste!

Romania este taramul reintoarcerii pentru cei care care au inchis ochii la mii de kilometri distanta. Doar aici langa cei dragi, decedatii isi vor gasi linistea, iar supravietuitorii la fel. Intre vii si morti legatura nu se rupe niciodata, fiindca este tinuta de aducerile-aminte, de florile puse pe mormant, de lumanarile aprinse si de parastasele imbelsugate.

Sub covorul romanesc tesut de mainile toamnei, cel plecat departe isi poate dormi somnul lin, fara gandul instrainarii, iar apartinatorul va veni la mormant sa ii povesteasca tot ce s-a mai intamplat prin sat sau prin cartier. Da, oamenii isi descarca uneori sufletele la mormant, mai ales cand se simt singuri si tradati.

Repatriere-Romania suna ca o chemare de suflet. Este chemarea romanului catre roman, a parintelui catre copilul dus departe, a fratelui catre frate, a celui viu catre cel mort departe, printre strainiÔÇŽ

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments