Principiile de baza ale alegerii unui hidrofor pentru gospodarie

Persoanele care se hotarasc sa se mute la tara, intr-o zona rurala superba, dar care, din pacate, nu beneficiaza de un sistem bine pus la punct de canalizare, trebuie sa ia in calcul prin ce mijloace vor asigura apa atat familiei, cat si apa necesara in gospodarie, la activitatile casnice sau la udatul gradinii. Una dintre cele mai bune solutii in acest sens este reprezentata de achizitionarea unor hidrofoare menite sa asigure un element vital vietii, apa potabila.

Importanta unui hidrofor in gospodarie

Persoanele care iau in calcul construirea sau amenajarea unei case la tara trebuie sa ia in calcul mai multe aspecte, dar si mai multe variante, pentru a nu da gres. Inainte de toate este bine ca proprietarii sa isi faca un plan impreuna cu arhitectul pentru a amenaja fiecare incapere cu bun gust, dar si in mod util.

Daca, insa, locuinta este situata intr-o zona care nu corespunde tuturor necesitatilor sau intr-o regiune mai putin populata, iar accesul la utilitati este mai dificil, daca nu exista apa curenta, de exemplu, atunci instalarea unui hidrofor vine in intampinarea nevoilor proprietarilor.

Hidrofoarele reprezinta o solutie excelenta in ceea ce priveste alimentarea cu apa, astfel incat investitia sa nu fie de mare anvergura, pentru ca hidroforul poate sa extraga apa din panza freatica in mod direct, asigurand accesul in mod continuu la apa potabila. Hidrofoarele sunt sisteme extrem de versatile, care pot fi folosite pentru diferite scopuri, de la alimentarea cu apa a locuintei, pana la irigatii, pomparea apei curate si scoaterea acesteia din fantani.

De asemenea, cei care iau in calcul constructia unei case intr-o zona mai putin dezvoltata din punctul de vedere al infrastructurii, hidrofoarele sunt ideale pentru ca pompeaza apa in majoritatea activitatilor casnice si agricole.

Ce tipuri de hidrofoare exista?

Pe piata exista mai multe tipuri de hidrofoare, fiecare dotate si echipate in mod corespunzator pentru toate necesitatile clientilor. Hidrofoarele de adancime sunt cele mai performante, au motoare de mare putere, au capacitatea de a aduce apa de la adancimi foarte mari, de pana la 25 de metri, sunt mai costisitoare decat alte variante, dar sunt si foarte eficiente. Asadar, clientii care doresc sa investeasca intr-un hidrofor de adancime bun pot opta pentru aceste modele.

Mai pot fi gasite pe piata si hidrofoare de suprafata, care au capacitatea de a extrage apa de la adancimi mai mici, de pana la 8 metri. Acestea sunt foarte avantajoase, atat din punctul de vedere al investitiei financiare initiale, cat si din punctul de vedere al consumului de energie, deoarece aceste modele actioneaza la presiuni mai mici.

De asemenea, mai pot fi achizitionate hidrofoare cu pompe submersibile, de tip multietajate sau multibloc, dar si hidrofoare cu pompe de suprafata, pentru adancimi mari si mici. Din punctul de vedere al materialului, hidrofoarele pot fi din inox sau din fonta. De regula, inoxul da un randament mai bun decat fonta, insa fonta este mai rezistenta.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments