Directia Generala de Asistenta Sociala si protectia Copilului sector 6 (DGASPC sector 6) a desfasoara o serie de proiecte adresate oamenilor ce fac parte din categorii defavorizate, iar munca echipei nu a ramas nerasplatita.

Magazinul Social – proiect premiat la nivel european

Unul dintre proiectele novatoare dezvoltate, incepand cu anul 2015, de Directia Generala de Asistenta Sociala si protectia Copilului sector 6 este si magazinul social, denumit SocialXChange.ro. Acesta a fost premiat de curand in cadrul unei competitii desfasurate de Institutul European al Administratiei Publice, la Luxemburg in luna octombrie.
Rolul acestuia este de a fi un intermediar intre persoanele ce vor sa doneze anumite obiecte si intre cele care au nevoie de ajutor din partea semenilor, insa, acestea din urma vor efectua anumire activitati in folosul comunitatii pentru a se bucura de lucrurile donate de oameni. Cei care au donat anumite obiecte vor primi anumite servicii pentru actele caritabile, printre care se numara salinoterapie, cursuri de limbi straine si multe altele.
Magazinul Social XChange, asa cum ne-a declarat dna Gabriela Schmutzer “isi popune si reuseste sa implice in activitatea caritabila si de suport pentru persoanelele dezavantajate social, atat persoane private, dar si companii care sustin astfel dezvoltarea comunitatii. Totodata, proiectul are meritul de a de a aduce impreuna toti membrii comunitatii sic el mai important, are meritul de a stimula persoanele defavorizate sa-si depaseasca situatia sociala, tocmai prin munca. Astfel ca, a subliniat dna Gabriela Schmutzer, este important ca toti donatorii nostril sa stie ca donatiile pe care le fac sunt rasplatite cu munca pentru comunitate.”
Toti cei care vor sa doneze, ar trebui sa stie ca sunt acceptate orice fel de alimente neperisabile, articole vestimentare, jucarii, carti, articole sportive, rechizite, produse de igiena si multe altele. Mai multe informatii veti gasi si pe site-ul dedicat proiectului: SocialXchange.ro.

Model de buna practica

Acest proiect a fost selectat drept model de buna practica in cadrul competitiei “Sectorul Public ca Partener pentru o Societate mai Buna”, organizata de Institutul European al Administratiei Publice. Proiectul a fost reprezentat in cadrul conferintei si ceremoniei de inmanare a recunoasterii europene de catre dna Gabriela Schmutzer, Director General Adjunct al institutiei si dl. Nicolae Gorunescu, director executiv. Evenimentul a avut loc la Maastricht, la jumatatea lunii noiembrie.

“Din cele 266 de proiecte ce au participat la aceasta competitie, 64 au primit un certificat de “Bune Practici”.Singurul proiect din Romania validat de echipa de experti care au evaluat proiectele depuse, in cadrul competitiei anuale organizate European Institute For Public Administration a fost proiectul Magazinului Social Xchange, ne-a relatat doamna Schmutzer, fapt care ne onoreaza si ne obliga totodata sa dezvoltam in continuare proiecte serioase, benefice comunitatii noastre, asa cum de mai bine de 10 ani o face echipa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.” Daca vrei si tu sa faci o fapta buna si sa fii rasplatit, informeaza-te pe site-ul dedicat acestui proiect de succes european!

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment