Sanatatea sta in mainile noastre!

Sanatatea sta in mainile noastre! - Refu.ro

Mainile sunt un “recipient” perfect al germenilor. Un procent mic este reprezentat de microorganisme nepatogene, care se afla in mod normal pe piele, fara a provoca probleme. La acestea insa, se pot adauga virusuri si bacterii care circula in aer sau cu care intram in contact atingand cele mai diverse suprafete. Germenii, atunci cand gasesc un mediu ideal, se cuibaresc acolo si, daca conditiile de mediu o permit, se inmultesc intr-un ritm impresionant. Ei pot supravietui ore intregi pe suprafete: jucarii, telefoane, manere, mese, tastaturi pentru computer, prosoape sau alte obiecte, si de aici pot fi transmise la nas, gura sau ochi, pur si simplu prin mainile noastre. Germenii patogeni care “pandesc” pe pielea noastra pot fi responsabili pentru multe boli, de la cele mai frecvente si cel mai putin grave, precum gripa si raceala, pana la cele mai severe, precum infectiile cele mai periculoase. Prevenirea si controlul raspandirii infectiilor sunt interventii esentiale pentru a reduce impactul acestora si, in general, pentru a reduce raspandirea microorganismelor rezistente la antibiotice.

Igiena mainilor este un element cheie in prevenirea infectiilor, poate cea mai importanta masura pentru a preveni raspandirea infectiilor. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) promoveaza anual, pe 5 mai, Ziua Mondiala a Spalarii Manilor pentru a aminti importanta acestui gest simplu, dar esential pentru prevenirea infectiilor transmisibile, in special in mediile spitalicesti si de ingrijire. Spalarea frecventa a mainilor este importanta, mai ales atunci cand petreci mult timp departe de casa, in locuri publice care adesea nu sunt foarte igienice. Aceasta se face cu apa si sapun sau cu dezinfectanti maini.

Pentru maini curate, va recomandam magazinul sanito.ro. De peste 13 ani acest magazin este nr. 1 in comercializarea produselor precum sapun profesional, de la brand-uri recunoscute, dar si alte produse de curatare si igienizare. Toate produsele sunt de calitate optima, iar in gama de sapunuri putem gasi orice, de la sapun lichid, pana la sapun crema.

Un exemplu perfect de sapun ar fi cel economic, la 5L, AQA Choice. Acesta este este un sapun lichid recomandat tuturor tipurilor de piele. Asigura un raport calitate pret excelent. Are in componenta sa agenti de perlare si glicerina, pentru a oferi o hidratare corespunzatoare pielii. Se aplica direct pe pielea umeda, se maseaza si se clateste cu apa. Are un pH neutru, sapunul fiind recomandat atat persoanelor cu piele normala, cat si celor cu piele uscata sau cu tendinta de uscare.

Spalarea frecventa a mainilor este importanta, mai ales atunci cand petreceti mult timp departe de casa, in locuri publice care adesea nu sunt foarte igienice. Unele situatii necesita o atentie speciala. Nu omiteti spalarea inainte de a manca, de a administra medicamente, de a atinge o rana, de a schimba un scutec, de a aplica sau indeparta lentilele de contact etc. De asemenea, spalati-va pe maini dupa ce tusiti sau stranutati, atingeti o persoana bolnava, aveti contact cu animalele, folositi baia, schimbati scutece, dupa ce at atins mancare cruda (carne si oua), dupa ce ati manipulat gunoiul, ati folosit un telefon public, ati folosit un mijloc de transport (autobuz, taxi, masina etc.).

Spalarea mainilor este importanta si in viata de zi cu zi. Cu sapunul potrivit, igiena va fi facuta la cel mai inalt nivel.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments