Refu Blog

amenajari gradini

Daca locuiesti la casa si ti-ai amenajat locuinta nu ignora si aspectul gradinii tale. Amenajarea gradinii poate aduce un plus de valoare locuintei tale, o poti amenaja in functie de preferintele tale si in acest fel iti poti crea propria oaza de liniste. Pentru amenajarea gradinii poti apela la o firma de profesionisti sau o poti face tu singur, citind pe internet sau carti de specialitate. Totul pare simplu initial, insa ai nevoie de foarte multa rabdare, perseverenta, un spirit estetic bine dezvoltat si un plan foarte clar in legatura cu ceea ce iti doresti.

Atunci cand incepi amenajarea gradinii trebuie sa tii cont de cateva idei de baza, de cateva trucuri care vor face din gradina ta o opera de arta si iti vor asigura succesul:

  • In primul rand caracterul gradinii trebuie sa se potriveasca cu cel al casei, in acest fel se va crea un tot armonios.
  • Trebuie sa stabiliti de la inceput delimitarea gradinii in alei, straturi sau spatii cu gazon. Gardul viu este cel mai usor de folosit pentru delimitarea spatiilor, formele geometrice sunt cele mai des folosite, reprezinta un important punct de sprijin in amenajarea gradinii, potecile de ciment sau piatra cubica, precum si bazinul cu apa au devenit elemente obligatorii ale stilului modern.
  • Plantele sunt foarte importante atunci cand vine vorba de amenajare. Acestea trebuie sa respecte delimitarea stabilita anterior, ingradirea straturilor cu flori se face cu piatra sau gard viu. Totusi, in gradina moderna, plantele nu sunt asa de importante, nici suprafetele cu gazon nu sunt indispensabile, putand fi cu usurinta inlocuite de pietris sau covor peren.
  • Pentru o familie cu copii, este necesar sa se tina cont si de dorintele celor mici. Este necesara amenajarea unui loc de joaca pentru ei, sau cel putin existenta unei lazi cu nisip, suprafetele cu legume, fructe sau flori ar trebui sa fie imprejmuite cu gard pentru a fi ferite de mingile celor mici. Pentru a antrena spiritul de cercetator al copiilor dumneavoastra puteti lasa un loc neingrijit, salbatic pentru ca cei mici sa il exploreze. De asemenea, puteti sa construiti pentru ei o casuta in copac, care cu siguranta va fi pe placul lor.
  • Un nou trend in randul amenjarilor de gradini, este amenajarea respectand regulile Feng-Shui . O gradina Feng-Shui ar trebui sa urmeze exemplul naturii, fiind capabila sa creeze armonie si echilibru. Si in cazul amenajarilor Feng-Shui trebuie sa tineti cont de anumite lucruri: sa pastrati dezordinea intr-un mod organizat, prezenta unei piscine sau a unui iaz este un element necesar.

PENTRU GRADINA TA, APELEAZA LA PROFESIONISTI

Doresti sa iti amenajezi gradina dar nu dispui de timpul necesar, de inspiratia sau rabdarea necesara? Solutia pentru tine o vei gasi vizitand site-ul www.moderngardendesign.ro . SC MODERN GARDEN DESIGN SRL, este o firma cu peste 10 ani in domeniul amenajarilor de gradini, o echipa de specialisti, recomandati de sutele de clienti si gradini amenajate. Firma ofera o gama variata de servicii de proiectare gradini, amenajare gradini, ingrijire gazon sau tratamente fitosanitare. Gradina ta poate fi spatiul tau de relaxare, alege profesionist pentru amenajarea acesteia, alege Modern Garden Design.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment