Refu Blog

In inima Sectorului 4 din Bucuresti, Biroul Notarial Civilis se ridica ca un bastion al profesionalismului si al dedicatiei in lumea serviciilor notariale. Fondat in anul 1997, acesta a devenit un punct de referinta pentru cei care cauta asistenta legala de inalta calitate, oferind o gama vasta de servicii notariale adaptate nevoilor diverse ale clientilor.

 Experienta si Rapiditate

Cu peste doua decenii de activitate in domeniul notarial, Biroul Notarial Civilis este sinonim cu experienta si profesionalismul. Aceste calitati se reflecta in modul in care echipa sa de experti gestioneaza fiecare caz, asigurandu-se ca toate solicitarile sunt rezolvate rapid si eficient. Fie ca este vorba despre autentificarea actelor, redactarea testamentelor, incheierea contractelor sau gestionarea tranzactiilor imobiliare, clientii pot avea incredere ca serviciile oferite sunt de cea mai inalta calitate.

 Servicii Diverse si Accesibile

Oferta Biroului Notarial Civilis este conceputa pentru a acoperi un spectru larg de necesitati legale:

– Autentificari de acte: Asiguram legalitatea si veridicitatea documentelor.

– Testamente: Oferim consiliere si asistenta in planificarea succesorala.

– Contracte: Redactam si autentificam diverse tipuri de contracte, garantand securitatea juridica a acestora.

– Tranzactii imobiliare: Facilitam procesul de cumparare, vanzare sau inchiriere a proprietatilor.

Pe langa acestea, biroul nostru se adapteaza la nevoile specifice ale fiecarui client, oferind servicii personalizate.

 Un Angajament fata de Egalitate si Transparenta

Principiul egalitatii in oferirea serviciilor este piatra de temelie a filosofiei Biroului Notarial Civilis. Respectam si valorizam diversitatea, garantand ca toti clientii sunt tratati cu aceeasi masura de respect si profesionalism la acest notariat in Sector 4, indiferent de criteriile personale. Documentele notariale autentificate capata forta probanta si, dupa caz, executorie, garantand astfel securitatea juridica a actelor si tranzactiilor efectuate.

 Flexibilitate si Accesibilitate

Constienti de dinamica vietii moderne si de nevoile variate ale clientilor, Biroul Notarial Civilis ofera posibilitatea autentificarii actelor atat in sediul confortabil si modern din Strada Constantin Radulescu-Motru, cat si in locatii exterioare, adaptandu-se astfel cerintelor specifice ale fiecarui caz.

Contractul de vanzare reprezinta una dintre cele mai comune si importante forme juridice utilizate in tranzactiile imobiliare si comerciale, avand ca obiect principal transferul proprietatii unui bun de la vanzator la cumparator in schimbul unei sume de bani convenite intre parti. Aceasta forma de contract este reglementata de legislatia civila si necesita indeplinirea anumitor conditii si formalitati pentru a-i conferi valabilitate si forta juridica.

 Definitia Contractului de Vanzare

Contractul de vanzare este definit ca acel acord prin care vanzatorul se obliga sa transfere dreptul de proprietate asupra unui bun catre cumparator, iar acesta din urma se obliga sa plateasca un pret stabilit. Importanta acestui contract consta in faptul ca el sta la baza majoritatii tranzactiilor economice, fiind esential pentru circulatia bunurilor si serviciilor intr-o economie. 

 Caracteristici Esentiale

– Consensualism: Contractul de vanzare se incheie prin simplul acord de vointe intre parti, respectand principiul autonomiei vointei.

– Bilateralitate: Este un contract sinalagmatic, in care fiecare parte are atat obligatii cat si drepturi.

– Onerozitate: Implica existenta unui pret pe care cumparatorul se obliga sa-l plateasca vanzatorului.

– Translativ de proprietate: Are ca efect principal transferul dreptului de proprietate de la vanzator la cumparator.

 Acte Necesare pentru Incheierea Contractului

Pentru incheierea unui contract de vanzare, in special in cazul bunurilor imobile, legislatia prevede o serie de acte si documente necesare, menite sa asigure legalitatea si siguranta tranzactiei pentru ambele parti. Acestea includ:

1. Acte de identitate ale partilor: Esentiale pentru verificarea identitatii si capacitatii juridice de a incheia contracte.

2. Certificate de casatorie: Daca este cazul, pentru a stabili regimul matrimonial sub care sunt detinute bunurile.

3. Acte de proprietate: Documente care atesta dreptul de proprietate al vanzatorului asupra bunului (de exemplu, contract de vanzare-cumparare anterior, donatie, titlu de proprietate).

4. Certificat de atestare fiscala: Demonstreaza ca proprietarul nu are datorii fiscale restante legate de bunul respectiv.

5. Documentatia cadastrala: Inclusiv fisa bunului imobil si planul cadastral, necesare pentru identificarea precisa a bunului si a caracteristicilor sale.

6. Certificat de performanta energetica: Obligatoriu pentru tranzactionarea imobilelor, indicand eficienta energetica a imobilului.

7. Adeverinta de la asociatia de proprietari: Confirma ca nu exista datorii restante legate de intretinere si alte cheltuieli comune.

8. Extrasul de carte funciara pentru autentificare: Obtinut prin intermediul biroului notarial, esential pentru verificarea statutului juridic al imobilului si pentru inscrierea dreptului de proprietate in favoarea cumparatorului.

 Importanta Autentificarii Notariale

Autentificarea contractului de vanzare prin intermediul unui notar public adauga un nivel suplimentar de siguranta tranzactiei, conferind actului juridic caracter oficial si forta probanta. Notarul verifica identitatea partilor, capacitatea lor de a contracta, consimtamantul liber exprimat, precum si conformitatea documentelor prezentate cu normele legale in vigoare. In plus, notarul consiliaza partile cu privire la drepturile si obligatiile ce decurg din contract, contribuind astfel la prevenirea litigiilor viitoare.

Contractul de vanzare joaca un rol crucial in economie si in viata cotidiana, facilitand transferul de proprietate si circulatia bunurilor. Incheierea acestui tip de contract necesita o atentie deosebita la detalii si la indeplinirea tuturor formalitatilor legale, pentru a asigura protectia intereselor ambelor parti. Prin urmare, implicarea unui notar public si respectarea stricta a cerintelor legale sunt esentiale pentru validitatea si eficacitatea contractului de vanzare.

Alegerea Biroului Notarial Civilis din Sector 4 pentru serviciile notariale inseamna alegerea unui partener de incredere, care pune accent pe rapiditate, profesionalism si accesibilitate. Cu o echipa de profesionisti dedicati si o istorie bogata de succes, suntem pregatiti sa va asistam in toate aspectele legate de autentificarea si legalizarea documentelor. 

Alegand Biroul Notarial Civilis, alegeti un partener de incredere pentru toate nevoile dumneavoastra legale.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment