Pe piata de specialitate a sistemelor de alarma exista si sistem alarma hybrid  adica cele care includ si wireless si cablu.

Clasa de securitate a sistemului

Acest sistem de alarma hibrid este unul din clasa sistemelor profesionale. Are alarmare la efractii, de tip hibrid adica accepta si detectori wireless dar si detectori pe fir, respectiv cablati  oferind astfel un grad ridicat de securitate.

Specialistii mentioneaza ca este important faptul ca detectorii wireless utilizeaza baterii de ultima generatie ce sunt pe baza de litiu si care au durata medie de functionare de  2 ani, aproximativ.

In ceea ce priveste instalarea se poate spune ca sistemul poate sa fie usor  montat si rapid doar utilizand manualul livrat in pachet. De asemenea, in perioada in care clientul instaleaza sistemul de alarma hibrid, va beneficia in mod gratuit de suportul tehnic al specialistilor.

In caz unei alarme, doar utilizand o cartela GSM obisnuita de tip prepay sau cu abonament Orange, Cosmote, Vodafone,etc., sau doar conectat la o simpla linie telefonica, centrala poate sa apeleze si sa trimita sms catre 8 numere telefon personale si la inca  2 numere ale dispeceratului care monitorizeaza obiectivul.

Caracteristicile sistemului de alarma hibrid

Dintre partile componente ale sistemului fac parte 8 partitii independente, o partitie care reprezinta o multime de detectori ce sunt dezactivati si activati simultan, de  acelasi utilizator. Spre exemplu, la o locuinta de tip duplex  se poate instala o centrala de alarma, 2 tastaturi si o sirena. Se definesc 2 partitii ce se utilizeaza independent.

Deasemenea sunt 32 de zone wireless necesare pentru inrolarea detectorilor care nu au fir, 8 zone cu cablu, necesare pentru a se conecta detectorii pe fir si 128 de zone adresabile ce se afla pe cablu.

Pot sa se inroleze pana la maxim 32 detectori wireless si se pot utiliza 16 telecomenzi sau tastaturi wireless. La centrala ot sa fie cuplate un numar de maxim 10 tastaturi pe cablu, LCD.

Sistemul suporta pana la maxim 8 sirene wireless ce sunt bidirectionale, si se inroleza pana la  maxim 32 de intrerupatoare wirless, electrice.

Detectorii si telecomenzile se pot inrola automat ori prin introducerea manuala, de la tastatura a identificatorilor. Utilizatorul poate sa inroleze sau sa stearga orice detector individual ori ii poate sterge chiar si pe toti utilizand o singura comanda.

Denumirile zonelor se pot introduce direct  de la tastatura LCD, ori se importa dintr-un fisier de tip text ce se afla pe card de tip microSD.

Sistemul are si un comunicator de evenimente de tip profesional dual- GSM  plus o linie telefonica fixa.

Sistemul de alarma functioneaza cu cartela SIM de voce de orice fel sau din orice retea de telefonie mobila.

In cazul unei alarma, sistemul va  semnaliza asta apeland direct si instantanei 10 numere de telefon, 8 dintre ele fiind numere personale sau private si 2, numere specifice dispeceratului de monitorizare, fie ele nr. fixe sau mobile.

Poate sa fie conectat inclusiv la dispeceratele pe care le au firmele de paza si nu in ultimul rand, sistemul poate sa fie controlat chiar si de la distanta,  prin telefon.

Detalii pe www.alarme-supravegheri-automatizari.ro.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru