Stalpi iluminat otel

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

stalpi iluminat otel

Deja de foarte mult timp sistemele de iluminat stradal reprezinta o parte integranta a unei vieti depline si confortabile a oricarei localitati. Calitatea sistemelor de iluminat stradal a autostrazilor si a trotuarelor are un rol extrem de important in asigurarea sigurantei soferilor si a pietonilor. Curtile caselor, parcurile, zonele de agrement trebuie la fel iluminate foarte bine pentru a exclude orice incident sau chiar accident. Elementul cheie in asigurarea a tot ceea ce am mentionat mai sunt stalpii iluminat stradali.

Actualmente exista o multime de tipuri de stalpi iluminat stradali, dar in articolul de astazi von discuta despre stalpii iluminat din otel. In urma statisticilor efectuate s-a stabilit ca stalpii iluminat otel sunt cei mai intrebuintati in asigurarea iluminatului stradali.

Avantajele utilizarii stalpilor iluminat otel:

 • structura metalica usoara facilitatea instalarea;
 • termen lung de exploatare, datorita metalului din care sunt facuti si anume – otelul;
 • siguranta in exploatare in procesul de iluminare;
 • dispun de un aspect contemporan si atragator;
 • o varietate mare de design, culori, modalitati de instalare, etc..

Stalpii iluminat otel moderni sunt realizati din otel masiv cu profil curbat. Acesti stalpi iluminat otel sustin intreaga incarcatura a sistemului de iluminat. La etapa finala a producerii stalpilor iluminat otel acestia sunt galvanizati cu un echipament modern, adica urmand o tehnologie noua stalpii sunt acoperiti cu zinc fierbinte pentru a apara constructia din otel impotriva coroziunii.

Stalpii iluminat otel sunt confectionati din tabla de otel cu grosimea de 3-4 mm dupa tiparele standard existente la fabrica. Confectionarea stalpilor iluminat otel se efectueaza cu echipamente moderne si sub stricta supraveghere a specialistilor in domeniu. Inalțimea stalpilor iluminat oțel variaza intre 3 si 12 metri.

Pretul stalpilor iluminat otel depinde de grosimea tablii din otel din care este construit, inaltimea dar si greutatea pe care o are. Pe piata sunt multe firme care comercializeaza stalpi iluminat otel. De regula firmele importa stalpii iluminat otel din Turcia, Polonia, China, Ucraina. Pe piata romaneasca preturile pentru un stalp iluminat otel variaza intre 500 si 2500 RON in dependenta de inaltime, grosime, greutate si forma.

Actualmente, in vanzare putem gasi stalpi iluminat otel de urmatoarele forme:

 • stalpi din otel conici si cilindrici
 • stalpi imbracati si curbati din tabla de otel;
 • stalpi conici laminati la cald.

Pentru amenajarea urbana sunt utilizati stalpii iluminat otel:

 1. cilindrici – fabricati in otel zincat la cald, sunt de diverse culori. Unele modele dispun de  o gaura speciala pe unde trec cablurile;
 2. cilindrici cu tronson de intrare la baza. Acesti stalpi la fel sunt fabricati in otel zincat la cald, sunt de diverse culori;
 3. cilindrici cu baza de tip placa – fabricati in otel zincat la cald, sunt de diverse culori. Cu gaura pentru trecerea cablurilor, insula pentru capacel;
 4. patrati – fabricati in otel zincat la cald, sunt de diverse culori;
 5. cu o ingustare – fabricati in otel zincat la cald, sunt de diverse culori;
 6. troconic – fabricati in otel zincat la cald, sunt de diverse culori;
Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments