După cum toată lumea știe, sau cel puțin o parte dintre voi, azi-noapte a fost luna foarte aproape de pământ, acest fenomen se întamplă relativ des din cauza axei pe care stă luna, care nu este perfect rotundă și oscilează distanța față de pământ undeva între 350.000-400.000 kilometrii.

Acest fenoment a fost deja și botezat, toată media îi spun Super-Lună! Cu toate că nimeni nu sesizează când luna este cel mai departe de pământ ( un fel de micro lună, dacă acum se numește super lună), în fine. Legat de noaptea de 5 spre 6 mai, luna s-a aflat cel mai aproape posibil de pământ, fiind cam 14% mai mare, și 30% mai luminoasă decât într-o seară obișnuită.

Pentru că nu puteam nici eu să ratez acest fenomen am făcut câteva fotografii, dar am și filmat foarte scurt acest moment, din păcate fiind zoom-ul la cameră dat la maxim (200mm) au fost ceva probleme cu stabilitatea imagini pe trepied, din această cauză se pot observa și miscări în video.

Și două mici fotografii, puțin dezamăgit la ce mi-a ieșit, dar așa învață omul.

Super Luna la 357.000 de kilometri • Refu Blog  Super Luna la 357.000 de kilometri • Refu Blog

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

16 Comments

 1. Cam mare Luna! 🙂
  Multi s-au speriat de un eventual cutremur, nu a fost, desi timpul nu e trecut.

 2. A fost minunat!Merita sa traiesti pentru ca ai asemenea momente rar in viata.Cei care stiu sa precieze micile lucruri, se vor bucura mereu de fiecare secunda a vietii lor!

 3. Apropierea faţă de Terra am înţeles că a fost cam pe la ora 02:00. Am ratat momentul, dar nu cred că s-ar fi observat modificarea 😕

 4. Pricop George CatalinReply

  Foarte frumos refule, tot asa stiu ca astea le-ai pus pentru mine :))

 5. Si eu am vrut sa filmez totul insa n-am avut niciun aparat/camera la indemana incat sa surprind totul la o calitate acceptabila!
  Fain rau video-ul.

 6. Mda e un eveniment unic si merita vazut,a fost frumos!

 7. A fost foarte frumos,am iesit afara sa admir si eu Super-Luna. 😀

 8. Eu am auzit ca au fost 356.000 km. Oricum daca ar fi sa intereseze pe cineva parerea mea, eu cred ca a doua noapte a fost evenimentul, pentru ca atunci a fost diametrul dublu, si luna a fost mult mai frumoasa!

Write A Comment