Refu Blog

Contactoarele electrice sunt aparate speciale, prevazute cu o comunicatie mecanica, actionata diferit fata de contactoarele manuale. Mai exact, aceste dispozitive trebuie sa fie capabile sa inchide, sa suporte, dar si sa intrerupa curentii in orice regim de functionare, chiar si atunci cand apar supracurentii de pornire de la motoarele electrice.

In general, contactoarele trebuie sa poata efectua constant un numar ridicat de comutatii sub sarcina, respectiv un numar chiar si mai mare de comutatii fara sarcina.

Din ce sunt formate contactoarele?

Indiferent de natura lor, contactoarele sunt formate din aceleasi elemente: un circuit principal de curent, circuite de comanda, circuite auxiliare, camere speciale de stingere, elemente izolante, elemente metalice, respectiv elemente de fixare.

In prezent exista mai multe modele de contactoare iar persoanele care sunt interesate de achizitionarea acestor tipuri de accesorii trebuie sa aiba cat mai multe informatii, pentru a sti ce sa aleaga.

Contactoare modulare

Cu ajutorul contactoarelor modulare, automatizarea dispozitivelor poate fi aplicata oriunde. Mai exact, datorita acestor tipuri de contactoare pot fi controlate procesele automate si, in acelasi timp, se poate asigura un nivel ridicat de protectie impotriva fenomenelor care au suprasarcina ori care au lipsa faza. Pentru ca din ce in ce mai multe constructii sunt prevazute cu procese automatizate, contactoarele sunt absolut necesare.

Contactoare auxiliare

O alta categorie de contactoare este formata din cele auxiliare. Este vorba despre accesorii care sunt potrivite pentru comutarea curentilor care au pana la 6 A. In general, contactoarele auxiliare sunt proiectate special pentru relee de timp, dar si pentru relee de siguranta. Mai mult, aceste modele pot fi activate sau dezactivate in functie de nevoile utilizatorilor.

Contactoare in vid

Contactoarele in vid reprezinta variante alternative ideale pentru contactoarele in aer. Cei interesati pot opta fie pentru contactoare de putere, fie pentru contactoare cu comutatie in vid. Atunci cand comutatia are loc in aer, intregul proces se ionizeaza perfect si se contureaza un spatiu potrivit pentru aparitia unui arc electric.

Contactoare combinate

Pe lista tipurilor de contactoare se afla si cele combinate. Acestea pot fi folosite imediat, pentru ca toate componentele din care sunt realizate sunt armonizate foarte bine intre ele. Persoanele pasionate de acest domeniu pot chiar sa-si monteze singure contactoarele.

Tehnologia avanseaza din ce in ce mai mult in fiecare zi. Pe masura ce timpul trece, gama de contactoare electrice se diversifica in mod considerabil, oferind utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de avantaje considerabile pentru un trai mai usor si mai comod.

Automatizarile incep sa nu lipseasca din niciun spatiu, fiind cele care ajuta la transformarea unor activitati dificile intr-unele foarte simple. De exemplu, diverse aparate electronice si electrocasnice, precum ceasurile electrice, cronometrele cu care sunt prevazute cuptoarele cu microunde, masinile de spalat rufe si masinile de spalat vase – toate contin contactori electrici.

In functie de clasificarea de mai sus, oricine poate gasi modelele ideale de contactoare, astfel incat sa se poata ocupa de reparatii atunci cand este cazul. Cu putina indemanare si cu uneltele potrivite, utilizatorii pot schimba contactoarele singuri, fara a fi nevoiti sa apeleze la service-uri specializate.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

1 Comment

  1. Magazin online cu componente pneumatice si echipamente mecanice pentru utilaje si automatizari industriale CNC
    .
    Comercializam valve si cilindri pneumatici, fitinguri si tuburi aer comprimat, elemente tratare aer si manometre, curele si roti dintate, suruburi si piulite cu bile sau cu filet trapezoidal, lanturi portcablu, axe si ghidaje liniare, profiluri de aluminiu si multe altele…

    Mai multe informatii gasiti pe

    https://www.tamunar.ro

Write A Comment