Tipuri de licente pentru Windows 7 numai cand auzi te ia durerea de cap pentru ca sunt mai multe tipuri de licenta, si unele au niste sensuri ascunse, care e diferenta intre OEM si Retail?

Sa incep, am căutat acum câteva zile care este preţul la versiunile Retail (FPP) pentru o licenţă Windows 7, şi am tot văzut pe bloguri şi forumuri că foarte mulţi încurcă versiunile, nu îşi dau seama ce este OEM, şi cum de  nu se pot vinde, căci OEM se poate folosi doar pe o singură placă de bază.

Mai jos o să explic fiecare tip de licenţă existentă pentru Windows 7:

Tipuri de licente pentru Windows 7

  1. FFP sau Full Packaged Product.
  2. OEM sau Original Equipment Manufacturer.
  3. VUP sau Version Upgrade License.
  4. FPP WAU sau Windows Anytime Upgrade ( La fel ca 3).
  5. GGK sau Get Genuine Kit ( Pentru activare windows pirat, la fel ca 1).
O să încep cu FPP, sau Retail cum se găsesc pe majoritatea magazinelor româneşti, acest tip de licenţiere se oferă orcărui cumpărător care doreşte să-şi achiziţioneze Windows7, şi include pachetul complet de Windows 7, plus că versiunea asta o poţi folosi şi pe alte calculatoare, a nu se întelege că îl poţi instala în tot blocul, ci dacă-ţi schimbi calculatorul poţi să foloseşti tot versiunea asta de Windows 7. Pachetul vine cu două versiuni, una pe 32 de biţi şi una pe 64 de biţi, plus manualul de utilizare a windowsului şi cheia produsul. Mai primeşti şi un acord de licenţă.
Licienţa OEM, vine odată cu un calculator nou, microsoft oferă pachete de licenţe pentru firmele care vând unitaţi sau componente, şi trebuie să vândă pc-ul cu windowsul preinstalat, windowsul fiind prezent pe factura pc-ului. Acest tip de licenţă nu mai este validă dacă îţi schimbi calculatorul, sau faci upgrade de componente, în caz că placa de bază s-a stricat poţi să ceri celor de la microsoft să-ţi ofere o altă licenţă.
Aceste licente de fel vin mai ieftine, şi doar pe 32 de biţi sau pe 64 de biţi, nu ambele versiuni.
Licenţele VUP sunt strict pentru upgrade de Windows. Ca exemplu să zicem că ai un Windows Vista şi cu o licenţă VUP poţi să upgradezi Windowsul la versiunea 7, dar tipul ăsta de licenţă funcţionează în sistemul următor.
Dacă ai Vista Home Premium, upgrade-ul o să fie la Win7 Home Premium.
De la Windows Vista Business la Win7 Professional şi tot aşa.
Tipul ăsta de licenţă se poate cumpara şi fără un calculator nou, şi este valid pentru OEM şi FPP.
Mai sunt câteva tipuri de licente pentru Windows 7 de tip Business:
  • SA (Software Assurance)
  • OLP (Open License Product)
  • AE (Academic Edition)
  • CAL (Client Access License)

Dacă am greşit cu ultimele 4, sau sunt mai multe vă rog să specificaţi în comentarii pentru informaţii cât mai corecte.

 

Pentru o licență Windows 7 click aici!

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

5 Comments

  1. si mie mi se pare de ce este necesar sa ai licenta la windows, chiar nu inteles. calculatorul merge si fara licenta la windows si cand expira , il schimb, foarte simplu.

  2. deci…wow, trebuie sa va fac o marturisire :O
    eu nu am licenta pe Vindows 🙂
    tare, nu?:)) hai sa o lasam balta cu asta, pe la noi prin Romania lumea nu are de mancare, ce sa mai dea 100 de euro pe o licenta…

  3. Nici eu nu am si nici nu am avut windows cu licenta :))

Write A Comment