Trei metode prin care iti poti conserva salteaua mai mult timp

Trei metode prin care iti poti conserva salteaua mai mult timp - Refu.ro

Salteaua este unul din elementele indispensabile unei locuinte. Fie ca vorbim de o saltea destinata cadrului de pat din dormitor, fie ca ne referim la salteaua unei canapale, ca orice alt lucru,, din pacate, salteaua este deseori predispusa la degradare.

Desi ne lasam captivati de alte lucruri mai evidente din caminul nostru este bine de stiut ca si saltelele ar trebui sa aiba un ciclu specific de mentinere si, in consecinta, ar trebui sa se aplice asupra lor diferite metode care sa le mentina pe o perioada indelungata de timp asa cum sunt inca de la achizitie, atat la nivel de aspect si design, cat si la nivel functional.

Astazi propunem trei metode simple si usor de parcurs prin care oricine isi poate conserva salteaua fara prea mult efort.

In primul si in primul rand este foarte importanta achizitia unei saltele optime pentru nevoile noastre. Astfel, putem opta fie pentru o saltea clasica, insa construita conform si din materiale de foarte buna calitate, fie de saltele din latex, saltele ortopedice sau chiar saltele bio, cele din urma fiind o serie de saltele indeosebi de lux.

Cat ar trebui sa coste investitia intr-o saltea? Depinde exclusiv de tine si de nevoile tale. Este bine sa-ti stabilesti un buget, insa nici prea modic si nici prea exorbitant. Trebuie sa fii insa constient ca cu cat e investitia mai mare, cu atat salteaua va fi realizata mai profi, din materiale net superioare si va rezista mai mult in timp. Atentie! Nu confunda patul din dormitorul clasic cu o canapea sau cu un fotoliu extensibil. In timp ce canapelele si fotoliile sunt lucrate dupa un tipar standard, deseori din materiale mai rigide, lantul vast de saltele este creea in mod special pentru diferite tipologii de persoane si nevoi. Astfel, o saltea o poti alege in functie de greutatea specifica, de problemele de sanatate sau chiar si de inaltime, in timp ce in cazul unui fotoliu sau al unei canapele aceste aspecte nu sunt la baza creatiei lor.

Asadar, nu uita sa ei in calcul problemele actuale de sanatate sau de la o anumita varsta sa le anticipezi pe celelalte (aproximativ) specifice varstei. O saltea te poate ajuta in acelasi timp sa previi aparitia problemelor de sanatate precum sunt durerile de spate.

Cum sa-ti conservi salteaua mai mult timp

In primul rand orice saltea la momentul actual vine cu o husa detasabila care permite curatarea facila a acesteia. Este bine totusi sa nu lasi salteaua la acest stadiu si sa o acoperi intotdeauna cu un cearceaf, indiferent ca vorbim de o saltea folosita zilnic sau de salteaua din camera de oaspeti.

Totodata, atunci cand cureti salteaua, foloseste o carpa realizata dintr-un material moale si/sau textil care sa nu zgaraie suprafata acesteia sau a husei sale. Nu folosi niciodata substante chimice interzise si extrem de toxice deoarece ai putea degrada tesatura.

De asemenea evita sa mananci in pat sau sa bei lichide care prezinta riscul de a face pete. Daca este un obicei la care nu poti renunta, foloseste-te macar de o masuta.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments