Upgrade PC


De ceva vreme tot îmi ziceam că am nevoie de o putere mai mare de procesare, pentru video-urile la care le fac montaj, pentru momentele când folosesc multe programe deschise ca să-mi termin proiectele, plus că vechiul sistem cam și-a luat anii de pensie.

Așa că acum am trecut de la un dual core, la un quad core, cu posibilitate de a fi deblocat din BIOS la six-core.

Până la urmă am ales tot AMD, și mi-am achiziționat un AMD Phenom II X4 960T Quad Core care rulează la frecvența de 3000MHz, cu un cache de 8MB pe socket AM3.

De la 2GB DDR2 cu frecvența de 800 Mhz, urc la DDR3 cu două sloturi de 2GB la 1600 Mhz, deci în total 4 GB, memoriile au lantețea 9-9-9-24.

Placa de bază este de la ASUS, este o placă de bază care suportă și socket AM3+, modelul este M5A97, ce m-a uimit la placa de bază este bios-ul care este grafic, și poți folosi și mouse-ul pentru modificarea opțiunilor din el.

Mi-am mai cumpărat o sursă nouă, pentru că cealaltă mai avea puțin și își dădea duhul, așa că acum am o putere de 550W, cu câteva tehnologii de protecție, ventilatorul de 120mm o face destul de silențioasă.

Am decis să-mi iau și o carcasă mai mare, mai spațioasă pentru a circula aerul mai bine, carcasa este de la Thermaltake, este de culoare neagră și are inclus un ventilator în spatele carcasei de 120mm, la fel de silențios.

Și pentru încheiere ultimul produs cumpărat a fost un DVD-RW Asus care este pe SATA.

HDD (2x500GB SATA) și placa video (GT 430) rămân ca și înainte.

Am și câteva imagini de când mi-am montat componentele în carcasă:

 

Upgrade PC - Refu.ro

Upgrade PC - Refu.ro

Upgrade PC - Refu.ro

Subscribe
Abonare pentru
guest
15 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Bogdan

Ti-ai luat avion 😀

CoStinel

Sa-l stapanesti sanatos.

d-petre

Super jucarie ti-ai facut.

Vlad

Te-ai aranjat pentru câţiva ani buni de acum in colo. Să le stăpâneşti sănătos 🙂

Friv

eu sincer nu is pentru upgrade-uri la PC sau imbunatatirea componentelor la laptop pentru faptul ca sunt anumite componente care daca nu se afla intr-o perfecta stare de functionare cu celelalte componente nu reusesc sa dea randamentul maxim, deci cu alte cuvinte va trebui sa schimbi cam tot PC-ul pentru un upgrade de calitate

Daniela

Al meu face putina galagie si mai trebuie sa-i adaug cate ceva imbunatatiri dar nici chiar asa ca al tau sa-l fac bomba. :))

fotograf nunta bucuresti

De fapt tu l-ai upgradat ca sa il lasi pe „raposatul” nepotelului!:)

Scraf

Poate ne arati si noua niste rezultate de benchmarking? Sau un scor dat de Windows 7 😀

Alin

O bijuterie, nu am ce zice . Sa-ti mearga sanatos !