Val de atacuri cryptojacking in Marea Britanie

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Recent au fost semnalate date ingrijoratoare despre fenomenul numit cryptojacking. Acesta este procesul prin care hackerii injecteaza scripturi in calculatoarele utilizatorilor anumitor site-uri, generand valute virtuale, cum ar fi Monero. Numai in ultimele luni, incidentele de cryptojacking din Marea Britanie, spre exemplu, au cunoscut o crestere cu peste 1000 de procente, asa cum reiese din studiul efectuat de unul dintre marii gigantic din domeniul securitatii cibernetice.

Symantec Threat Intelligence a remarcat evolutia dramatica a atacurilor la adresa detinerilor de criptomoneda in perioada octombrie 2017 ÔÇô ianuarie 2018. Constatarile gigantului vin pe fondul cresterii interesului pentru bitcoin, acesta fiind evaluat la jumatatea lui decembrie la un nivel record: 19.850 dolari (14.214 lire sterline).

Ce este mai exact cryptojacking?

 

Val de atacuri cryptojacking in Marea Britanie - Refu.ro

Hackerii patrund in computerele altor persoane, de obicei via un site accesat de acestea, cu scopul introducerii unui cod care mineaza monedele virtuale pe computere.

Procesul se realizeaza cu ajutorul unor software greu de detectat.   Daca in urma cu ceva timp aceasta practica era posibila doar prin instalarea de programe malware pe computerul tinta, se pare ca mai nou hackerii pot face asta in browser, atacand JavaScript-ul unei pagini web.

Conform studiului Symantec Threat Intelligence, Marea Britanie ocupa a patra pozitie in topul natiunilor victime ale atacurilor cibernetice. Primele 3 pozitii ale topului au fost ocupate de:

  • Statelor Unite ale Americii;
  • Japonia;
  • Franta.

Potrivit datelor inregistrate in intervalul de patru luni anterior mentionat, in Marea Britanie s-au produs  4% din atacurile de 5 milioane din intreaga lume.   Poate unul dintre cele mai grave atacuri recente este cel care a avut loc la inceputul lunii februarie, cand hackerii au preluat controlul si au manipulat Browsealoud, un plug-in pentru motoarele de cautare utilizat de persoanele nevazatoare sau cu probleme de vedere.

Atacul a avut drept scop infiltrarea in computer pentru a putea ulterior mina moneda virtuala Monero.

De atacurile piratilor cibernetici nu au scapat nici site-urile web ale Information CommissionerÔÇÖs Office(Oficiul Comisarului de Informatii al Regatului Unit), respectiv al Student Loans Company(Compania de credite acordate studentilor).

Compania de monitorizare cibernetica Redlock a anuntat ca la sfarsitul lunii februarie si producatorul american de vehicule electrice Tesla, de╚Ťinut de Elon Musk, a fost tinta unui atac de tip cryptojacking. Totusi, Redlock nu a precizat care dintre cele 1300 de criptomonede au fost vizate de atac si pentru ce perioada de timp.

In momentul de fata Monero (XMR) valoreaza 364$ in data de 6 martie 2018.

Anul trecut in 2017 XMR avea o valoare de 15$ in data de 6 martie.

Val de atacuri cryptojacking in Marea Britanie - Refu.ro

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments