Viitor de aur, moneda bitcoin are!?!

Bitcoin există încă din 2009, dar această criptomonedă este încă una ce ascunde secrete adânci pentru mulți conaționali de-ai noștri, care, deși ar cumpăra bitcoin în România, se tem că pot să fie păcăliți și că își vor pierde astfel investițiile  făcute.

Bitcoin, regele monedelor virtuale

Este o realitate că la noi oamenii nu au o educație financiară, spre deosebire de multe țări ale lumii.

Nici măcar nu se cunoaște faptul că acești bani virtuali sunt folosiți deja ca mijloc de schimb pentru anumite operațiuni comerciale, adică se pot cumpăra și vinde produse și diverse servicii cu monezi bitcoin stocate în portofele digitale.

Aceia care în 2013 au investit o sumă foarte mică de bani în bitcoin acum au devenit bogați peste noapte, deoarece prețul acestei monede electronice a urcat amețitor în anii de când este în circulație.

Totuși, trebuie să ai, dacă vrei să tranzacționezi bani electronici, că bitcoinul este un instrument investițional extrem de riscant.

Piața este foarte volatilă, iar primejdii există pentru jucătorii începători, deși bitcoinul și-a menținut o tendință ascendentă, dacă o calculăm pe termen lung. Tranzacțiile financiare de acest tip sunt aducătoare de profituri frumoase dacă se fac de oameni informați, care au capacitatea de a-și asuma riscurile în mod inteligent.

Valoarea bitcoinului variază în timp, cu fiecare minut putem spune el are o altă cotație, astfel încât, spre exemplu, în iulie 2018, cel mai mare preț de vânzare a fost de 11.209, 44 euro.

Prețul bitcoin este determinat de încrederea tuturor acelora care participă la procesul de cumpărare și vânzare, adică, mai pe scurt, utilizatorii bitcoin sunt cei care influențează direct valoarea acestuia.

Se pot cumpăra bitcoin, precum și alte monede digitale și în România, de pe platformele digitale serioase. Pentru asta trebuie să te înregistrezi și să facii plăți cu cardul bancar pentru sumele de bitcoin pe care dorești să le achiziționezi.

Contrar zvonurilor alarmiste, numărul de site-uri care acceptă monede electronice crește exponențial în fiecare an: Starbucks, Microsoft, Amazon, WordPress acceptă deja astfel de plăți.

Japonia se pare că este în topul țărilor care permit plăți cu asemenea criptomonede, serviciile și produsele ce se pot achiziționa acolo fiind  extrem de variate: de la cele din domeniul divertismentului (mai ales al jocurilor video), mâncării, sportului, călătoriilor.

Investește în bitcoin inteligent și te vei bucura de un profit frumos!

Deși există riscuri în legătură cu tranzacționarea ei, această criptomonedă a oferit investitorilor un profit fabulos care nu poate fi comparabil cu niciun alt instrument de investire chiar dacă ar fi să ne referim la bursa de mărfuri.

Pe măsură ce devine tot mai popular, multe magazine permit achizițiile făcute în această monedă, așa încât va deveni probabil în anii ce vin o monedă digitală cu utilizare în masă.

Nu e de mirare că mulți oameni au decis să își protejeze economiile și în alt tip de monedă decât valuta clasică. Mereu se dă da exemplul Venezuelei, unde mediul politic și economic a fost atât de zdruncinat, inflația atingând 1,3 milioane la sută (!!!), încât s-a ajuns la o criză umanitară, iar oamenii au încercat să își salveze economiile investind în bitcoin. Așadar, ei au considerat (pe drept cuvânt) că volatilitatea monedei naționale este mai mare chiar decât a unei monede electronice!

Totuși, orice s-ar spune, cea mai mare piață pentru bitcoin se află în Statele Unite, unele țări asiatice  și din Europa, unde platformele serioase operează cu bitcoin și sute de mii de oameni au investit în această monedă digitală.

Intră pe RoExchange pentru informații complete despre cum poți deveni și tu investitor Bitcoin!

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments