Windows 11 – Noul sistem de operare de la Microsoft

Windows 11 teoretic nu ar fi trebuit sa apara, cei de la Microsoft declarand in trecut ca Windows 10 o sa fie ultimul sistem de operare de la Microsoft, urmand sa fie cat mai bine optimizat si imbunatatit, insa se pare ca planurile se schimba.

Joi, 24 iunie 2021, Microsoft a vorbit despre „viitorul sisteului de operare Windows„. Se anunta un sistem de operare hibrid care face multe, ofera performanta si vor sa ne placa noul design pentru Windows.

Windows 11 – Ultimul sistem de operare de la Microsoft

Cea mai buna veste pentru toti care avem deja licentiat Windows 10 este ca o sa fie un upgrade gratuita la versiunea 11. Chiar daca nu a fost prezentat oficial o varianta beta a sistemului de operare, internetul deja stia de o parte din functionalitatile pe care le ofera Windows 11.

Un leak pentru vesiunea alpha a circulat peste tot, foarte multi youtuberi au prezentat imediat primele impresii despre aceasta versiune a sistemului de operare.

Cand apare Windows 11?

Microsoft a anuntat ca upgrade-ul oficial pentru utilizatori o sa apara la finalul anului 2021, versiunea standalone o sa apara undeva la inceputul lui 2022.

Mai mult ca sigur foarte multe sisteme sau laptopuri achizitionate in 2022 o sa aiba preinstalat Windows 11. Bineinteles, pentru curiosi se poate accesa programul Windows Insider si asa se poate testa varianta oficiala mai repede.

O proiectare vizuala noua pentru Windows 11

Windows 11 - Noul sistem de operare de la Microsoft - Refu.ro

Pentru prima data Microsoft ne prezinta o varianta noua a sistemului de operare, avem o bara de start centrata, fara a putea fi mutata in orice alta pozitie, personal eu folosesc acum la Windows taksbarul pe stanga, asa cum este default Ubuntu.

Butonul Windows cunoscut de toata lumea o sa fie listat in stanga ca la primul click sa afiseze informatii despre ultimele documente, aplicatii si alte instrumente folosite de utilizator.

Poate cel mai important element in Windows 11 este faptul ca a fost optimizat administrarea ferestrelor, asadar se poate folosi presetat anumite

Un nou Magazin Windows Microsoft – compatibil cu aplicatiile Android

Noul Microsoft Store din Windows 11 vine cu un design nou si functia de a rula nativ aplicatiile Android, o veste foarte interesanta, pentru ca se pliaza foarte bine cu noul sistem al ferestrelor din OS, asadar poti avea workflow-ul dorit si in dreapta sau in stanga ecranului o aplicatie Android care ruleaza simultan.

Aplicatia cu care au promovat aceata functie a fost TikTok, acum ramane de vazut daca lista de aplicatii disponibile va fi completa,

Microsoft Teams promovat intens in Windows 11

Windows 11 - Noul sistem de operare de la Microsoft - Refu.ro

Se pare ca cei de la Microsoft doresc sa se axeze foarte mult pe aplicatia lor de chat, pentru ca Microsoft Teams pare sa fie viitorul pentru conferintele video si discutiile chat din 2022, cel putin asta este viziunea Microsoft, ramane de vazut daca utilizatorii vor folosit aceasta optiune ca o alternativa la ZOOM pentru videoconferinte si eventual o alternativa la Skype/Discord/Slack pentru Chat.

Concluzie finala despre Windows 11

La prima vedere, viziunea celor de la Microsoft este buna, un sistem de operare fresh care arata bine. Se anunta a fi cel mai sigur Windows de pana acum, precum si cel mai rapid, avand functionalitati care ajuta echipamentul hardware sa aiba un timp de raspuns mai eficient.

Gandit pentru platformele mobile cu touch si performanta mai buna in jocurile video (a fost prezentat functia Auto HDR unde creste saturatia culorilor in jocuri pentru cadre mai vibrante).

Ramane de vazut daca Windows 11 o sa fie o varianta buna pentru utilizatori sau un mail fail, tu ce parere ai?

Probabil in curand o sa testez si eu varianta Alpha intr-o instanta VM si revin cu screenshot-uri si o concluzie dupa experienta oferita de noul sistem de operare, o testez si cateva aplicatii pe care le folosesc in fiecare zi sa vad daca se simte o performanta mai buna.

Detalii suplimentare pe pagina Microsoft

Bineinteles cel mai bun windows ramane in continuare Windows 10 64-biti

Subscribe
Abonare pentru
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Alexandra

Pare promitator, multumesc pentru informatie!

Gabriel

Este un mic upgrade cu o noua interfata de fapt si este optimizat pentru sistemele mai noi.