Refu Blog

In toate bucatariile restaurantelor trebuie sa existe intotdeauna ustensile pe masura, cu ajutorul carora bucatarii experimentati sa poata sa-si desfasoare activitatea cat mai usor posibil. De asemenea ei au nevoie de aparate moderne, in care sa poata pastra alimentele cat mai proaspete, astfel incat mancarurile care le ies din maini sa fie intotdeauna gustoase si delicioase. In acest sens este foarte importanta alegerea unor echipamente frigorifice potrivite! Cei care sunt in cautarea celor mai bune modele, nu trebuie decat sa citeasca randurile de mai jos, pentru a intelege care sunt detaliile care fac diferenta intre o vitrina de calitate si una mai putin buna!

Dulapuri frigorifice spatioase

In primul rand, dulapturi spatioase, in care incap suficient de multe produse sunt ideale pentru bucatariile sofisticate. Chefii care au pretentii de la ei insisi folosesc intotdeauna o paleta larga de produse si ingrediente pentru a gati cele mai delicioase mancaruri, dar si deserturi, asa ca au nevoie un spatiu de calitate in care sa depoziteze ingredintele, indiferent daca este vorba despre carnuri sau inghetata.

Modelele cu mai multe usi

Intrucat in bucataria unui restaurant exista, dincolo de bucatarul sef si ajutoarele sale, acest spatiu este intotdeauna unul unde zumzetul si forfota nu inceteaza niciodata. Avand in vedere ca se lucreaza la foc continuu, este important ca toata lumea sa aiba acces oricand la dulapul frigorific, pentru a lua de aici produsele necesare gatirii felurilor comandate de clienti. Ordinea si disciplina sunt foarte importante, asa ca trebuie evitate situatiile in care cineva sa fie nevoit sa astepte dupa colegul sau pentru a lua ceva de la rece, iar acest lucru se poate intampla numai cu ajutorul unor echipamentede calitate. Important de stiut este ca pe piata exista modele  frigorifice cu pana la 8 usi!

 

Echipamente frigorifice cu functii moderne

Dincolo de spatiu si acces, echipamentele frigorifice dintr-o bucatarie sofisticata trebuie sa dispuna de functii moderne si inteligente. De exemplu, exista modele care au o functie de congelare rapida ori o functie de decongelare rapida. De asemenea, echipamentele (dulapuri frigorifice, mese refrigerare etc.) trebuie neaparat sa aiba un display in exterior, cu ajutorul caruia sa poata fi reglata temperatura din interior. Astfel, bucatarii se asigura intotdeauna ca produsele lor sunt pastrate la temperaturile ideale!

 

Echipamente frigorifice compartimentate

Este important ca bucatarii sa stie intotdeauna de unde pot lua produsele de care au nevoie, asa ca in orice bucatarie trebuie sa existe echipamente compartimentate. Astfel, bucatarii pot pune pestele intr-o parte, carnea de porc intr-o parte, iar carnea de vita separat. Atunci cand in bucatarie totul este foarte bine organizat, lucrurile merg mai repede si mai usor!

Atunci cand intr-o bucatarie se investeste intr-un mod inteligent inca de la inceput, munca chefilor devine mai usoara, iar clientii sunt intotdeauna multumiti! Mancarurile care ies din bucatarie trebuie sa fie intotdeauna proaspete si delicioase, pentru ca cei ce au trecut pragul restaurantului o data sa se intoarca si a doua, dar si a treia oara!

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment