5 lucruri pe care le uitam mereu, si cred eu ca trebuie sa le rostim pe de rost in fiecare dimineata. Stiu ca fiecare dintre noi avem avem zile diferite, chiar si atunci cand suntem pe pilot automat tot ceva ne schimba ziua in orice moment. Asadar avand unele lucruri pe cap mereu uitam mereu cele 5 lucruri:

1. Succesul si esecul sunt mana in mana

business-suit-690048_640Pentru a avea succes trebuie sa cunosti esecul, si foarte multi oameni de succes au avut parte de esec, asa si tu si eu, am avut si vom avea parte de esec, dar toate astea ne ajuta sa atingem si succesul pe care ni-l dorim, asa ca ar fi cazul sa nu-ti mai fie frica de esec.

Pot sa zic ca succesul si esecul sunt defapt stari de spirit, atunci cand „simti” succesul, starea ta de spirit te face increzator si inspirat, dar atunci cand ai o stare de spirit si nu prea simti „esecul” totul tine de frica de a incerca ceva anume. Amandoua stari fac parte din ciclul vietii, si nu cred ca poti sa ai succes rapid si fara niciun esec.

2. Succesul nu inseamna fericirea

woman-591576_640Nu stiu de ce inca sunt oameni care cred ca daca ai succes inseamna ca esti si fericit. Banii si libertatea financiara nu-ti ofera in niciun caz fericirea, poate de scurt moment, dar nu va fi o stare pe care o simti cand te pui in pat sa dormi si cand te trezesti ea e acolo. La fel e foarte important sa crezi ca prieteniile, jobul tau sau viata ta sociala iti vor face viata fericita. TU singur te poti face fericit, daca te simti bine in pielea ta asta este un bun inceput spre fericirea ta.

3. Viata e atat de scurta

tricycle-691587_640Si din punctul meu de vedere, pentru ca viata este atat de scurta. Asa ca nu ii inteleg cum unii oameni au luxul de a fi invidiosi, sa urasca pe cineva sau sa-si faca griji legate de lucrurile pe care nu le pot schimba. Viata pe care noi o avem acum este atat de scurta incat trebuie sa stii ca nu are rost sa pierzi timpul intr-un loc unde nu-ti place, sa faci in fiecare zi timp de cateva ore ceva ce nu-ti place si lista poate continua. Nu mai incerca viata sa fie cat mai „safe”, nu mai cauta deciziile perfecte si fi pregatit sa risti din cand in cand.

Cu totii ne dorim o viata plina de aventura, aventura nu o gasesti cu telecomanda sau cu mouse-ul in mana.

4. Absolut toata lumea sufera

alone-513525_640De cand ne stim noi, nu avem cum sa ajungem la o varsta fara sa nu suferim. Chiar si oamenii pe care tu ii cunosti au bataliile lor, si din cauza asta este important sa stii ca asta e un lucru normal pentru experienta umana, nu este nimic ciudat la tine si nici nu te-ai defectat, daca nu ai o stare de spirit prea buna, sa stii ca cel putin o persoana pe care ai cunoscut-o de cand te stii tu, a simti ceea ce simt tu acum.

Asa ca te-as ruga sa zambesti inapoi catre o persoana care-ti zambeste, ea iti zambeste pentru ca ii esti draga, dar poate starea de spirit in adancul sufletului e alta, din cauza asta e important sa oferi tu un zambet persoanelor care nu-l au (ca o idee, tu zambesti si faci si oamenii din jur sa zambeasca, asa ajuti lumea sa-si depaseasca recordul zilnic, un record al celor mai multe zambete de pe pamant, te-ai gandit la asta pana acum?).

5. Ceea ce vedem la altii, o avem si noi

hand-782688_640Viata se poate asemana cu o simpla oglinda, ceea ce vedem la altii exista si in noi, dar multi dintre noi nu facem ce fac alti oameni pentru ca avem alte placeri, alte directii in viata si din cauza asta sunt oameni foarte diferiti, si asta este un lucru bun. Tot ce trebuie sa imbunatatim la noi in fiecare zi sunt urmatoarele: relatiile cu oamenii din jur, circumstantele si evenimentele din viata noastra.

Vreau sa inveti ca momentele perfecte ele nu vin pur si simplu, tu sau persoana din viata ta fac posibile aceste momente perfecte.

Din cauza ca vedem anumite lucruri la oamenii din jur pot sa ne afecteze, atunci cand se intample sa te afecteze ceva intr-un mod negativ, opreste-te din tot ceea ce faci si intreaba-te asta: Cat de mult ma afecteaza ceea ce experimentez acum? 

Aceste 5 lucruri pot face ca viata noastra sa fie mai libera, sa avem mai multa incredere in noi si cel mai probabil sa vrem mai mult de la viata. Sa incepem aventura noastra in orice moment, si sa fim pregatiti!

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment