Refu Blog

intertinere gazon

Precum avem grija de toate plantele din gradina, le udam, le fertilizam pentru ca sa creasca, sa infloreasca si sa ne bucure ochiul, asa si gazonul necesita a fi intreținut pentru a fi in permanenaa verde si sa ne faca placere sa-l admiram.

Intretinerea gazonului se considera a fi corecta daca respectam urmatorii pasi:

  • Udarea/irigarea gazonului

Este considerata cea mai importanta etapa in intretinerea gazonului. Daca este udat la timp si corespunzator gazonul este permanent verde, este sanatos si frumos. Pe timpul caniculei gazonul trebuie udat atat dimineaaa pe racoare cat si seara dupa ce apune soarele. Gazonul trebuie stropit astfel incat apa sa ajunga pana la radacini, pentru ca in caz contrar aceasta se evapora chiar de pe frunza si la radacini nu ajunge nimic. Toamna si primavara gazonul trebuie stropit o data la doua zile

  • Tunderea gazonului

Pentru ca gazonul dumneavoastra sa aiba un aspect frumos, acesta trebuie periodic tuns. Daca veai tunde gazonul foarte rar, atunci iarba va avea un aspect mai ciotoros, de aceea pentru ca firul de iarba sa fie moale, gazonul trebuie tuns macar o data pe saptamana. Dupa ce aai instalat gazonul, aceste se va tunde prima data dupa 10-12 zile de la instalare. Daca pe mijloc gazonul se tunde mai usor cu ajutorul mașinii de tuns iarba, atunci pentru intretinerea gazonului de langa gard va fi nevoie de mai multa munca.

  • Aerarea gazonului

Aerarea gazonului se face de obicei o data pe an si anume primavara, dar sunt cazuri cand aerarea poate fi facuta de doua ori pe an – primavara si toamna. Cand gazonul este aerat, atunci se inlatura toate resturile de gazon tuns, buruienile uscate si alte resturi, care impiedica gazonul sa aiba un aspect placut.

  • Fertilizarea

Fertilizarea este si ea foarte importanta in procesul de intretinere a gazonului. Pentru ca gazonul dumneavoastra sa aiba un aspect placut acesta trebuie „hranit” corespunzator. In momentul in care alegeai fertilizatul trebuie sa fiai siguri ca acesta se potriveste cu iarba pe care o aveai in curte. Desigur ca exista si fertilizanai universali, care se potrivesc tuturor plantelor si tipurilor de iarba de pe gazon, dar daca faceai parte din cei pretenaiosi atunci va puteai sfatui cu un specialist in domeniu pentru a primi o soluaie optima.

  • Repararea poraiunilor goale

Daca dintr-un motiv sau altul o poraiune din gazonul dumneavoastra a ramas neacoperita atunci aceasta trebuie reparata. Mai intai se va pregati solul, se va sapa cu grija sa nu afectaai restul gazonului si apoi insamanaaai din nou.

  • Apararea gazonului de daunatori (larve, insecte, etc.)

Pentru a preveni inmulairea si raspandirea acestor daunatori in gazon, solul trebuie dezinfectat pentru a nu permite ca acesti daunatori sa ajunga la radacinile plantelor pentru ca in asa caz va fi cu mult mai dificil de remediat lucrurile.

Este foarte important ca in procesul de intretinere a gazonului cu www.Moderngardendesign.ro sa respectam toate etapele enumerate mai sus pentru ca numai astfel vom obaine un gazon verde, frumos si cu un aspect sanatos.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment