Refu Blog

Venirea pe lume a unui nou membru in familie este motiv de sarbatoare si, cu micu mare, cu nasi si cu bunici ne adunam sa ii uram bun venit in sanul familiei.

Conform traditiei crestine, botezul este ceremonia tinuta pentru crestinarea copilului si acceptarea acestuia in sanul familiei. Acest ritual al botezului este vechi de mii de ani si de-a lungul timpului pe langa obiceiurile si actiunile traditionale s-a conturat si ideea de a face un cadou bebelusului si familiei sale.

In mod traditional, un cadou pentru botez poate avea o legatura stricta cu ceremonia dar, daca totusi doresti sa fii un pic mai modern si tii sa faci cadou ceva inedit, cel mai potrivit este sa alegi cadoul de botez in asa fel incat acesta sa reziste peste ani si de care sa se poata bucura si bebelusuln atunci cand va creste mare. Adevarata provocare intervine atunci cand incepi sa te intrebi unde vor putea gasi invitatii cadourile potrivite, unde ar putea gasi nasii un cadou perfect pentru cel mic.

cadouri-bebelus

Traditional nasii cumpara lumanarile sau hainutele bebelusului drept cadou de botez. Altii aleg sa cumpere cercei de aur fetitelor iar parintii se pot trezi cu 3 perechi de cercei de aur identici si nu ai vrea sa se intample asta, sau daca esti numai un simplu invitat acest cadou sa rivalizeze cu cel al rudelor copilului prezente la eveniment. Exista foarte multe criterii care contribuie la alegerea cadoului perfect, de exemplu utilitatea cadoului pentru ca trebuie sa iei in calcul si faptul ca ar putea fi nimerit si ceva pe care copilul sa il utilizeze atunci cand va fi mare.

Cele mai uzuale cadouri de botez sunt hainele si jucariile. Unii aleg cadouri practice, altii merg pana la a le oferi proaspetilor parinti cadouri religioase. Daca te hotarasti sa le faci cadou un leagan, un carucior sau un scaun pentru masina de exemplu atunci trebuie sa stii de la bun inceput care sunt preferintele lor sau chiar sa incerci sa le afli aceste preferinte si dorinte din surse apropiate lor.

Ca si in cazul cadoului de nunta, daca nu stii ce sa le iei si evenimentul este doar la cateva zile distanta, parintii vor aprecia si cadourile in bani. Se pot deschide depozite bancare sau chiar un plic cu o suma de bani care va fi apreciata de parinti intrucat intregul eveniment a implicat niste costuri pe care proaspetii parinti trebuie sa le acopere.

Indiferent daca este vorba despre un cadou de nunta sau un cadou de botez trebuie mizat pe ceva relevant, in cazul botezului trebuie sa stii din start daca bebelusul este fetita sau baietel pentru ca sa nu te trezesti ca ai cumparat o rochita roz unui … baietel.

Daca ai fost invitat la un asemenea eveniment, conform obiceiurilor deja devenite traditie, in afara urarilor de bine, trebuie sa iti faci aparitia cu un cadou oricat de mic sau mare ar fi tinand bine cont de cele mai importante informatii despre preferintele parintilor dar si de sugestiile si ponturile pe care le-ai aflat in legatura cu bebelusul.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment