Rulouri exterioare pentru casa

Rulourile exterioare au un rol foarte important in casele oamenilor prin faptul ca acopera camerele de eventualele raze de soare dar si de conditiile de ger sau canicula de afara.Ele reprezinta de fapt cauza pentru care soarele sau frigul nu este o problema ci mai degraba constituie o solutie pentru aceste lucruri.

Rulourile exterioare sunt fabricate in magazine de specialitate si pot fi realizate din materiale care au o viata indelungata, se utilizeaza foarte usor, continua sa fie mentinute la temperaturi potrivite (nici prea cald, nici prea frig), protejeaza razele de soare de aspectele mai putin bune care pot surveni din afara camerelor locuintelor, trebuie sa depaseasca si sa acopere impotriva conditiilor favorabile ale temperaturii dar si a zgomotelor.

Rulourile sunt o buna sursa si de umbra, impiedica razele solare sa intre in casa si sa protejeze impotriva zgomotelor puternice.

Rulourile pot fi schimbate si cu alte instrumente de dat aer, insa rulourile au mai multe avantaje.Aceste avantaje pot fi: sunt acoperitoare de zgomote, reduc sursele de caldura in anotimpurile geroase, protejeaza fereastra astfel incat sa fie ferita de vazul altor indivizi din afara caselor (acest lucru se poate intampla doar in anumite cazuri speciale, cand casele sunt apropiate sau se afla mai aproape de strada).

Rulourile se realizeaza din materiale subtiri, fixe sau din materiale care isi schimba forma foarte repede.

Rulourile exterioare din materiale subtiri, fixe au in componenta lor o foaie din material subtire care are o forma curbata, straturi dintr-un material de grosime mica care se pun cu spuma de lipit, lucrarile de punere a rulourilor se pun cu ajutorul constructorilor.

Rulourile exterioare sunt realizate din materiale care isi schimba forma foarte repede facuta dintr-un element cu o densitate mai mare, straturile din material de grosime mica care sunt foarte rigide, rulourile se pun cu ajutorul constructorilor care realizeaza astfel de lucrari.

Montarea rulourilor ajuta la o mai buna perspectiva a casei, privita din interior dar si exterior si ajuta si la maximizarea ciclului de viata al lor.

Tipuri de rulouri exterioare:

 • rulouri exterioare din materiale subtiri, fixe care pot fi:rulouri din metale subtiri, fixe economice care cuprind foi din metal, instrumente, straturi de grosime mica din metal, rulouri dintr-un metal subtire cu o forma asemenea unor onduleuri de dimensiuni mari, rulouri dintr-un material subtire, fix care prezinta o luminozitate aparte.
 • rulour exterior format din rulouri realizate din onduleuri de dimesiuni mari si rulouri exterioare luminoase.

Utilizarea rulourilor exterioare prezinta urmotoarele proprietati specifice:

 • se monteaza rapid,
 • prezinta o coloristica aparte,
 • coloristica poate varia de la alb la crem si maro,
 • se utilizeaza, la montarea lor materiale de foarte buna calitate,
 • pentru o lucrare bine facuta mai depinde si de experienta si gradul de responsabilitate pe care il ofera persoanele care le pun,
 • sunt mari datatoare de umbra si racoare in casele locuintelor,
 • sunt mai mult pentru stilul clasic, vintage sau rustic.

3)Metalele utilizate pentru punerea rulourilor exterioare pot fi:

 • subtiri,
 • usoare,
 • fixe.

Asadar, rulourile exterioare se pun in locuintele unde bate soarele mai tare si patrund mai adanc si se folosesc pentru a da o usoara umbra dar si senzatia de rece impotriva temperaturilor prea mari.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments