Refu Blog

Uneori, un simptom de raceala poate fie doar o raceala banala. La primele simptome ale infectiilor virale respiratorii acute, ar trebui sa afli rapid ce este in neregula cu tine: poate fi o raceala obisnuita sau Covid-19. O intelegere clara a ceea ce trebuie facut intr-o astfel de situatie, va ajuta la reducerea anxietatii. Ar trebui sa alergi imediat la spital, unde poti face un test pcr.

Care este diferenta dintre teste rapide de covid si testele PCR?

Clinica OK Medica efectueaza teste rapide pentru anticorpi impotriva Covid-19.

Testul dezvaluie anticorpi specifici impotriva Covid-19 produse de organism ca raspuns la infectia din sangele pacientului. Anticorpii detectati prin test indica faptul ca persoana a avut un raspuns imun la Covid-19, indiferent daca au aparut simptomele bolii sau infectia a fost asimptomatica. Spre deosebire de  testarea PCR, care detecteaza prezenta virusului in membranele mucoase umane, testarea anticorpilor iti permite sa evaluezi raspunsul organismului la infectia cu coronavirus.

Beneficii

  • Disponibilitatea rezultatului testului in 15 minute;
  • Precizia rezultatului testului este mai mare de 98%;
  • Fara limita de varsta.

Testul pentru anticorpi impotriva Covid-19 iti permite:

  • Sa determini prezenta anticorpilor in cursul asimptomatic al bolii.
  • Sa determini daca simptomele ARVI sunt simptome ale Covid-19 (prezenta IgM, IgG).

Interpretarea rezultatelor testelor:

  • IgG – cel mai probabil, pacientul este bolnav de Covid-19 si are anticorpi in corp.
  • IgM – pacientul a avut contact cu virusul, ceea ce nu exclude prezenta Covid-19 in organism.
  • IgM + IgG – in absenta simptomelor la pacient, indicatorul indica o infectie cu coronavirus, in prezenta simptomelor – formarea imunitatii la Covid-19.
  • C-control – prezenta acestui indicator spune ca testul functioneaza.

De ce sa faci teste rapide de Covid 19?

Testele imunologice rapide sunt efectuate pentru a detecta anticorpi specifici impotriva Covid-19 in sangele pacientului. Testele sunt importante in diagnosticul pacientilor care dezvolta anticorpi in organism pe fundalul infectiei cu virusul sau prezenta acestuia in organism. Daca pacientul nu este infectat, testul va fi negativ. Testul poate arata daca pacientul este in prezent infectat, daca a fost infectat inainte de pandemie, daca in viitor vor exista riscuri de infectie. Testarea se efectueaza in format expres si este necesar sa se efectueze teste pe stomacul gol, nu mai devreme de trei-patru ore dupa mancare.

Unde se realizeaza teste rapide pentru Covid 19?

Testarea anticorpilor impotriva Covid-19 se realizeaza in clinica medicala in urmatoarele scopuri: separarea pacientilor in cazuri acute si post-infectioase, excluderea pacientilor cu infectie suspectata cu Covid-19, organizarea managementului pacientilor in clinici, pana la rezultatele unui test de confirmare prin PCR, identificarea transportatorilor asimptomatici, pentru a creste eficienta masurilor de carantina, efectuarea unei investigatii epidemiologice – identificarea pacientilor care au avut antecedente ale bolii si diferentierea Covid-19 de SARS. Activitatea principala a clinicii medicale OK Medica este depistarea bolilor intr-un stadiu incipient, inclusiv cancerul.

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment