Google Photos nu va face copii de siguranta pentru imaginile WhatsApp si Facebook

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Google Photos nu va mai face copii de siguranta pentru imagini si videoclipuri din folderele create de aplicatii de mesagerie precum WhatsApp si Facebook Messenger – cel putin deocamdata.

Pana acum, aplicatia Photos a facut asta in mod implicit, dar nu va fi cazul de acum incolo. Utilizatorii ar trebui sa vada in curand o notificare cu privire la modificarea in cadrul aplicatiei. Schimbarea pare a fi temporara (desi ramane neclara pana cand) si nu va afecta backup-urile anterioare.

„Din cauza COVID-19, oamenii sunt impulsionati sa partajeze mai multe fotografii si clipuri video,“ un reprezentant Google a declarat: „Pentru a salva resursele de internet, backup-ul si sincronizarea au fost dezactivate pentru folderele dispozitivului create de aplicatiile de mesagerie precum WhatsApp, Messages sau altele.”

Desi compania nu a dorit sa dezvaluie lista completa de aplicatii afectate de aceasta modificare, Android Police a constatat ca sunt incluse urmatoarele aplicatii:

  • Facebook
  • Helo
  • Instagram
  • LINIA
  • Mesaje
  • Mesager
  • Snapchat
  • Stare de nervozitate
  • Viber
  • WhatsApp

Daca obisnuiti faceti backup la imagini si videoclipuri din retelele sociale, puteti opta pentru a activa copiile de rezerva pentru acele dosare din Setari . Google a explicat cum puteti face asta, este destul de simplu.

Cu toate acestea, pentru cineva care dezactiveaza backup si sincronizare pentru imagini si videoclipuri, aceasta este o schimbare binevenita pentru Photos. De fapt, iti recomand sa opresti aplicatiile de mesagerie sa nu salvezi in mod implicit fotografii si clipuri inutile – la fel cum a facut facut si eu de ceva timp.

Pana la urma daca vrei sa salvezi ceva extra, pur si simplu uploadezi in Photos manual, daca e cazul, ca orice fotografie sau video creat de camera telefonului vor fi salvate in Photos.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Dana

Este bine de stiut, multumesc pentru informatie!

Sirianul

Eu am activat cat de tare se poate toate setarile de privacy si block la orice inseamna back-up/salvare prin cloud-urile tuturor aplicatiilor, in limita in care inca sa le mai pot folosi ca sa-mi fac treaba cu ele. Ma sperie faptul ca odata ce ai trimis un mesaj sau o poza, chiar daca il stergi de acolo el nu mai dispare niciodata, tot ramane undeva pe un server la zuck sau altii.

Alexandru

Intotdeauna ramane undeva acolo din primul moment incare circula pe net…

Gabriela

Big like pentru articol, sa postati mai des!