Refu Blog

Cea mai recenta constructie a lui Matt este urmatoarea: a luat un Sony PlayStation 5 si a realizat propria versiune slim a acestuia. Evident, nu este nimic atat de simplu ca si cum l-ar fi mutat intr-o carcasa noua, ci este vorba de o intreaga opera de inginerie afisata aici.

Dupa cum subliniaza la inceputul videoclipului, Sony lanseaza de obicei o versiune slim a consolelor sale peste cativa ani, desi, avand in vedere dimensiunea si varsta PS5, s-ar putea sa mai dureze ceva timp. Nevoit sa astepte, Matt se apuca sa construiasca o carcasa noua pentru consola cu o grosime de doar 2 cm, cu ajutorul unui sistem de racire cu apa care poate fi ascuns la vedere.

El reuseste si, intr-adevar, construieste un PS5 slim care are o grosime de doar 1,9 cm.

Ca intotdeauna in cazul acestor constructii, exista o multime de lucruri interesante de urmarit care sunt relevante pentru modderii de PC-uri. Ceea ce iese cel mai mult in evidenta este crearea sistemului de racire cu apa personalizat. Nemultumit de utilizarea unui bloc standard de racire cu apa, el decide sa isi creeze propriul sistem si ajunge sa foloseasca un sandwich realizat din trei foi de cupru pentru a realiza canale personalizate. Placa rezultata este super subtire si functioneaza de minune.

Merita sa urmariti intregul videoclip pentru a vedea cum procedeaza si cum rezolva diverse probleme pe parcurs. Atentie, insa, nu este o constructie ieftina, foile de cupru costand cat consola in sine, si exista o multime de alte costuri pe parcurs, nu in ultimul rand un cuptor pentru topirea lipiturii pe acele foi de cupru.

Rezultatul final este foarte impresionant, mai ales atunci cand o porneste pentru prima data. Ei bine, mai exista o ultima problema gata sa il impiedice, dar odata rezolvata aceasta (implicand un alt PS5 de rezerva, nu mai putin), PS5-ul subtire este gata de functionare. Au fost realizate  chiar si cateva rapoarte de temperatura de la noua consola din cupru, care arata ca aceasta functioneaza considerabil mai rece decat PS5-ul original.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment