Acoperisuri verzi si reducerea efectului de sera

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

acoperis verde

Acoperisurile verzi sunt foarte populare in zilele noastre, iar acest lucru nu este deloc surprinzator. Sunt fel si fel de plante care „populeaza” aceste acoperisuri verzi pe diverse cladiri, unele care necesita ingrijiri mai speciale, altele mai putin. Cert este ca exista o serie de beneficii bine stabilitie pe care astfel de acoperisuri verzi le vor aduce cu sine, astfel incat nu e de mirare ca ele sunt atat de mult raspandite. De la reducerea efectului de sera la izolarea corespunzatoare a unei cladiri, astfel de acoperisuri verzi sunt foarte avantajoase.

Efect de sera redus, poluare mai putina cu acoperisuri verzi

Cu astfel de acoperisuri verzi putem vorbi clar de un efect de sera redus si de mai putina poluare. Dupa cum bine stim cu toii, in zilele noastre poluarea a devenit o problema majora, care desi nu este mereu palpabila si vizibila, are efecte devastatoare asupra existentei noastre per ansmablu.

De la creseterea constanta parca a numarului de masini si de la evolutii tehnologice care afecteaza de multe ori mediul, sursele de poluare sunt uneori nebanuite, ins cert existente. Asadar, daca ati putea reduce aceste efecte ale poluarii asupra sanatatii mediului si a oamenilor in genere, nu ati face-o? Prin utilizarea de acoperisuri verzi faceti un pas important in aceasta directie insa.

Se stie clar ca plantele preiau dioxidul de carbon si ne ofera oxigen, iar pe langa acest aspect mai e si cel conform caruia natura este extrem de relaxanta, este extrem de comfortabila si foarte primitoare, mai ales sub forma unor astfel de acoperisuri verzi. Pana si subventii de la stat sunt oferite pentru astfel de acoperisuri verzi, deci e foarte clar ca ele sunt extrem de benefice din mai multe puncte de vedere.

Un estetic deosebit va fi completat de existenta unui mediu relaxant, iar aerul curat oferit de aceste acoperisuri verzi este de nepretuit mai ales in mai marile orase, unde poluarea este aproape peste tot in jur. In plus, cu astfel de terase evrzi si zgomotul va fi redus, ele sunt un excelent termoizolant, astfel reducand pana si costurile de energie.

Un acoperis verde si un comfort sporit din multe puncte de vedere

Un acoperis verde ofera un comfort sporit din mai multe puncte de vedere: de la comfortul termic la cel ce presupune relaxarea intr-un minunat spatiu verde chiar in mijlocul orasului.

Cu siguranta ca nu va e greu sa va imaginati cat de placut ar fi ca dupa o lunga zi de munca de exemplu sa va puteti relaxa pe o astfel de terasa verde in loc de a petrece timpul inauntru in locuinta. Puteti petrece serile lungi de vara pe un acoperis verde intr-un mod foarte placut si relaxant, in propia dvs. mica oaza de liniste.

Apelati la specialisti in domeniu si veti afla si mai multe informatii despre aceste acoperisuri verzi si ce impun ele, ce avantaje au si ce beneficii va vor aduce fara prea multe eforturi si pe termen lung. Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.Odu.ro

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments