Adeziv parchet pentru diferite tipuri de pardoseala

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

adeziv parchet

Cele mai apreciate tipuri de pardoseli de-a lungul timpului pentru interioarele rezidentiale au fost si au ramas cele din lemn. Nimic nu poate inlocui un parchet din lemn masiv, chiar daca cel laminat sau stratificat se aseamana uneori pana la confuzie cu primul. Aproape toata lumea si-ar dori sa-si amenajeze locuinta folosind parchetul din lemn, insa multi renunta la aceasta idee, deoarece costurile ii depasesc.

Pentru a crea o imagine perfecta a unui living sau a unui dormitor, ai nevoie de un parchet perfect montat, cu sau fara adeziv parchet, de catre profesionisti. Cel din lemn masiv este mai complicat de instalat decat cel laminat, care poate fi aplicat chiar si de catre un amator.

Adeziv parchet, pentru o fixare perfecta

Daca cineva se decide totusi sa il instaleze pe cont propriu, are nevoie de o consultanta de specialitate cu privire la modul de a decora o incapere cu podele din lemn masiv, de la inceput pana la sfarsit, inclusiv  cunostinte despre instrumente si materiale, despre modul de pregatire, taiere si fixare. O astfel de operatie, mai ales atunci cand se desfasoara cu succes, este cu siguranta una dintre cele mai pline de satisfactii. Aplicata cu sau fara adeziv parchet, aceasta pardoseala poate transforma o camera banala intr-una plina de caldura, frumusete si stil, iar persoanei care a efectuat lucrarea ii produce un sentiment de implinire si satisfactie.

Pardoseala cu sau fara adeziv parchet

Cu siguranta, se poate opta si pentru tipul laminat, exista multiple avantaje aduse si de acest sistem, insa cele doua genuri de podele difera in mod semnificativ.

Parchetul din lemn masiv este de obicei mai gros si este in mod clar fabricat dintr-o singura bucata, iar cel laminat este mai subtire, si seamana cu placajul pe margini. De altfel, cand te uiti la marginile lui, se vede ca sipca a fost fabricata din mai multe straturi de material. Avantajul celui de-al doilea este faptul ca poate fi instalat aproape de oricine, deoarece nu ai nevoie de prea multa experienta, ca in cazul parchetului din lemn masiv. In plus, nici nu mai trebuie slefuit, deoarece el este finisat din fabrica.

Substratul pregatit pentru tipul de adeziv parchet

In plus, pentru ca parchetul laminat este realizat din mai multe straturi lipite intre ele, este mult mai stabil decat cel din lemn masiv si mai rezistent la schimbarile de temperatura si umiditate, fapt pentru care nu are tendinta de a se deforma.

O pardoseala din lemn masiv poate avea ca substrat o placa de beton, pregatita in mod corespunzator, inainte de a aplica un adeziv parchet de la www.Decolandia.ro. Deoarece instalarea acestui gen de parchet este de obicei o lucrare majora, este mai bine sa platesti un profesionist, daca nu ai mai facut vreodata aceasta operatiune, pentru a avea siguranta calitatii si a unui rezultat durabil. Etapa cea mai importanta, care este in definitiv cheia calitatii, o reprezinta pregatirea substratului si aclimatizarea parchetului cu atmosfera din incaperea unde urmeaza a fi instalat.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments