Scaun birou pentru confort in timpul muncii

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Foarte multe persoane care petrec multe ore la birou in activitatea lor zilnica, au nevoie de un scaun birou care sa-i ajute sa se simta confortabil in timpul muncii pe care o depun in fata calculatorului. O astfel de piesa ofera un sprijin real pentru coloana vertebrala, partea sa din spate furnizand un suport important care poate fi ajustat ca sa se potriveasca oricarui utilizator. Daca este necesar, se poate adauga un suport suplimentar, pentru ca spatele sa se poata sprijini confortabil, iar muschii din aceasta zona a corpului sa nu lucreze din greu pentru a mentine o pozitie corecta. Fara acest sprijin, ei obosesc dupa o anumita perioada si lucratorul are tendinta naturala de a se garbovi.

Scaun birou care mentine o pozitie corecta a corpului

Pentru a mentine o pozitie corecta la masa de lucru, tastatura trebuie pozitionata destul de aproape de corp, in asa fel incat sa nu trebuiasca sa te apleci pentru a ajunge la ea. Coatele se pozitioneaza in lateral, astfel incat sa nu se afle in fata corpului.

Un alt lucru important pentru a ameliora munca de birou este pozitionarea ecranului computerului, care trebuie sa fie la nivelul ochilor. Daca este prea jos, utilizatorul va trebui sa se aplece pentru a se uita la el. Desi, in cazul unui laptop acest lucru pare ceva mai complicat, situatia poate fi rezolvata usor, daca acesta va fi plasat peste cateva carti, de exemplu, si se va folosi o tastatura suplimentara, care este ieftina de obicei si poate fi plasata la inaltimea corespunzatoare. Pentru a sta confortabil intr-un scaun birou si a lucra la tastatura laptopului (sunt persoane care prefera acest lucru), laptopul poate fi conectat la un alt ecran de computer, care va fi plasat la nivelul ochilor.

Cum poate fi inlocuit un scaun birou

Suporturile laterale ale scaunului ar trebui sa permita bratelor sa se odihneasca confortabil, iar coatele sa formeze un unghi de 90 de grade, atunci cand se lucreaza. Daca aceste suporturi nu exista ori sunt prea joase, utilizatorul are tendinta de a impinge umerii inainte, tragand in acelasi timp gatul si coloana vertebrala.

Daca nu exista totusi un scaun special pentru munca la birou, se poate folosi si unul traditional, insa ecranul trebuie sa fie plasat in pozitia corecta, la nivelul ochilor, fapt care se poate rezolva cu ajutorul catorva carti asezate sub el. Se poate folosi un prosop rulat sau o perna mica, pentru a oferi un sprijin suplimentar pentru spate si gat.

Consecintele lipsei unui scaun birou

Aceste mici trucuri pot functiona pentru o oarecare perioada de timp, insa este indicat sa se achizitioneze un scaun birou, mai ales atunci cand activitatea se desfasoara cu preponderenta in acest spatiu. Lipsa unui astfel de obiect strict necesar poate avea consecinte grave nu doar asupra spatelui si a coloanei vertebrale, ci si a organelor interne, creandu-se o presiune nefireasca asupra sistemului digestiv si a plamanilor, in perioada in care partea din fata a corpului este incovoiata in fata.Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.Scaune-online.ro

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments