Aparate de muls – alcatuire

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

aparate de muls

Atunci cand este vorba despre o ferma mare de animale profilata pe cresterea vacilor, este nevoie absoluta de aparate de muls, pentru ca activitatea fermei sa fie cu adevarat rentabila. Un astfel de aparat este format din mai multe componente care alcatuiesc un sistem capabil sa gestioneze intr-o ora chiar si 200 de vaci. Componenta centrala este corpul colector, care se ataseaza la ugerul vacii in mod manual. Mai exista un furtun destinat laptelui, un pulsator cu furtun, o pompa si un recipient de colectare cu ajutorul caruia se poate masura si randamentul.

Aparate de muls – mod de functionare

In timpul functionarii, in interiorul cupelor se creeaza un vid, fortand astfel laptele sa iasa din mamelon, fiind extras cu ajutorul pulsatorului. Procesul este unul alternativ, cu faze de repaos, intr-un ritm potrivit pentru sanatatea animalelor, insa si pentru o buna productivitate de lapte.

In decursul istoriei, vacile au fost mulse manual, lucru care se mai face si astazi, in gospodariile unde numarul animalelor este redus, aceste aparate de muls aparand acum peste 150 de ani, intr-o varianta primitiva, care a fost apoi imbunatatita. Ca orice inventie, dispozitivul nu a fost folosit pe scara larga in primii ani, insa dupa 1920 a fost utilizat masiv in industria produselor lactate.

Din ce sunt fabricate aceste aparate de muls

Otelul inoxidabil este folosit pentru a fabrica componente care vin in contact cu laptele. Suprafetele sunt protejate de zgarieturi cu o captuseala de vinil, care va fi eliminata mai tarziu, dupa prelucrare. Alte componente sunt create din plastic, mai ales garniturile, iar pompele, contoarele si aparatele de masura, din fonta si otel. Tabla de otel este trimisa la o statie de lustruire in care masinile speciale creeaza un finisaj neted, dupa care sunt taiate in forme adecvate pentru diferite parti. Gheara este realizata sub forma unor piese extrudate mici, sudate apoi impreuna conform dimensiunii dorite. Rezervoarele sunt din otel inoxidabil avand capacitatea, in general, de circa 15-26 de litri, uneori fiind fabricate si din plastic. Unele rezervoare au insertii translucide din plastic, astfel incat producatorii sa poata aprecia vizual productia de lapte de vaca.

Modelele cele mai noi de aparate de muls

Asamblarea finala a tuturor componentelor se face dupa verificarea fiecarei piese, pentru a i se cunoaste performanta si eventualele tolerante. Pompele sau suflantele de vid, care reprezinta inima sistemului de muls, sunt testate sub sarcini simulate.

Progresele in tehnologie au introdus o serie de inovatii noi pentru aceste aparate de muls de la www.Ideal-shoping.ro. Unitatile automate detasabile permit vacilor sa se miste in mod liber in timpul mulsului. Pe baza ratei fluxului de lapte, se poate detecta sfarsitul mulsului, inchizand pompa si indepartand gheara de la ugerul vacii. Modelele ultramoderne au dispozitive automate de spalare, castigand foarte mult in popularitate, deoarece astfel se reduce riscul de infectie sau inflamatie a ugerului. Utilizarea sistemelor de identificare automata permite producatorilor de produse lactate sa urmareasca productia de lapte in mod individual.

Dispozitivele sunt extrem de benefice pentru activitatea unei ferme de vaci, deoarece randamentul muncii creste, mulsul se face intr-o perioada mai scurta de timp si la scara larga.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments