Apple dezvăluie mixed-reality Vision Pro, începând de la 3.499 dolari.

Căștile AR/VR Apple sunt unul dintre cele mai așteptate produse ale companiei, cu scurgeri de informații și zvonuri care datează din 2017. Dar după ani de speculații, astăzi la prezentarea principală WWDC 2023, Apple ne-a oferit în sfârșit o privire reală asupra dispozitivului pe care îl numește acum Vision Pro. Creat pentru a susține aplicațiile AR și VR, Vision Pro este o cască independentă ce prezintă un design inovator fără a avea nevoie de un controler dedicat. În schimb, datorită utilizării mai multor senzori externi și interni și camerelor, Apple intenționează să se bazeze exclusiv pe intrările vocale și gesturile mână/ochi.

Apple a creat o nouă funcție numită EyeSight care utilizează ecranul curbat neted de pe exteriorul căștii pentru ca oamenii să poată vedea reacțiile utilizatorilor când cineva poartă dispozitivul.

Proiectată să fie cât mai ușoară posibil, Vision Pro este mecanizată dintr-un aliaj de aluminiu personalizat, în timp ce coroana digitala permite utilizatorilor să regleze ușor nivelul lor de imersiune. Între timp, banda pentru cap va fi disponibilă în trei dimensiuni concepute pentru a se potrivi unei game largi de forme ale capului, fiind totodată moale, confortabilă și ușor de ajustat. În plus, în banda pentru cap sunt încorporate două difuzoare audio cu dublă acționare pe ambele părți care oferă un sunet spațial. Pentru a reduce greutatea căștii chiar mai mult, Vision Pro are o baterie externă conectată la cască printr-un fir.

apple-vision-pro-headset

Vision Pro utilizează o lentilă proprietară cu trei elemente

Cu afișaje dual micro-OLED 4K pe care Apple spune că livrează un total de 23 de milioane de pixeli. În interior există camere IR și iluminatoare LED, în timp ce exteriorul dispozitivului prezintă senzori LiDAR și cameră tradițională. Întregul dispozitiv este alimentat de visionOS-ul Apple, care funcționează cu noul său chip R1 și un procesor M2 pentru a oferi ceea ce Apple descrie ca fiind performanța independenta “fără întârzieri”.

În plus, puteți utiliza aplicațiile familiare cum ar fi Safari și altele în timp ce puteți interacționa totodată cu obiecte sau persoane din lumea reala. Apple spune de asemenea că creează o noua versiune speciala a App Store specific pentru Vision Pro, care va fi principala modalitate de descarcare a software-urilor AR si VR noi. Și în timp ce Vision Pro este conceput pentru utilizarea acasă, Apple spune că datorită noilor versiuni ale aplicațiilor familiare precum FaceTime, cascada poate fi utilizată ca un instrument de colaborare pentru persoanele aflate în mișcare.

Cu toate acestea, spre deosebire de apelurile video tradiționale, utilizatorii Vision Pro vor fi reprezentați prin ceea ce Apple numește o Persoană, care este o reprezentare digitală a utilizatorului creată prin date din senzorii cască și un nou algoritm de învățare automată. Între timp, pentru cei care doresc să facă activitati mai serioase, puteți conecta Vision Pro cu tastaturile Magic Keyboard și Trackpad pentru a crea un set desktop mai tradițional.

Caracteristică a Vision Pro este includerea primei camere 3D.

Apple spune că camera poate fi utilizată pentru a captura momente speciale cu informații adiționale de adâncime, iar în același timp face clar atunci când o persoană înregistrează sau nu imagini video. Alternativ, dacă doriți doar să utilizați cascada ca mod elegant de vizionare TV sau filme, exista un mod dedicat pentru vizionarea video pe ecran virtual cu mărimea până la 100 de picioare lățime. În ceea ce privește jocurile video, Apple spune că Vision Pro suporta peste 100 de titluri diferite din biblioteca Apple Arcade și că cascada poate fi asociată cu un controler PS5 sau Xbox la nevoie.

desktop-vision-pro

La WWDC 2023, Apple a anunțat, de asemenea, o colaborare cu Disney care a pus in vedere noi experiențe pentru Vision Pro, inclusiv modalitati imbunatatite de vizionare a emisiunilor de pe Disney +, demonstrații AR pentru jocurile de baschet și altele. Cu toate acestea, în timp ce pare că multe dintre aceste demo-uri sunt încă în lucru, CEO-ul Disney Bog Iger a anunțat că aplicația Disney+ va fi disponibilă pe Vision Pro la lansare.

Pentru a asigura faptul că Vision Pro respectă obiectivele de securitate ale Apple, cascada va primi un nou sistem de autentificare Optic ID care folosește irisul unei persoane pentru deblocarea și conectarea la dispozitiv. În plus, Apple afirmă că datele Optic ID sunt complet criptate și stocate numai local și că informațiile referitoare la locul unde se uita un utilizator nu vor fi distribuite către nicio aplicație sau site web terță parte. Vision Pro este programată să fie pusă în vânzare undeva la începutul anului viitor pentru suma de 3499 dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *