Avantajele unui sistem ERP

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Un sistem ERP are numeroase avantaje pentru firmele medii și mari ce s-au decis ca să îl folosească, deoarece include o suită de aplicații personalizabile care sunt destinate a integra și gestiona cele mai importante procese interne.

Specialiștii îi sfătuiesc pe antreprenori ca să nu aleagă cel mai complex sistem ERP, nici pe cel mai ieftin, ci exact pe acela care poate îndeplini cel mai bine nevoile afacerilor lor în prezent, dar și în anii ce vin.

Selectarea celei mai bune soluții ERP poate părea că este o muncă prea dificilă pentru echipa IT internă a unei companii ce vrea să își eficientizeze procesele, dar acest team trebuie obligatoriu ca să fie implicat în decizia finală de achiziție, deoarece în mod natural cunoaște cel mai bine operațiunile concrete unde ar putea să fie de ajutor o asemenea suită de aplicații informatice la modă.

O companie de software poate dobândi o notorietate foarte mare dacă se ocupă de crearea unor aplicații ERP destinate ca să răspundă nevoilor particulare ale unor clienți, fără a-i copleși cu tot soiul de progrămele de tip balast ce au funcționalități absolut inutile. În acest fel și companiile beneficiare pot culege roadele simplificării proceselor interne.

Avantajele unui sistem de aplicații ERP

  • ajută mult la o activitate mai eficientă de business;
  • conducerea firmei poate să analizeze rapid și global informațiile vitale pentru o mai bună desfășurare a activității economice;
  • datele obținute pot ca să fie puse la îndemâna celor ce au nevoie de ele prompt, indiferent de departamentul intern unde activează aceștia în cadrul agentului economic respectiv;
  • permite economisirea unei resurse extrem de prețioase pentru orice manager: timpul;
  • având o viziune globală asupra proceselor interne ale activității de afaceri, se pot elimina prompt disfuncționalitățile și chiar eventualele litigii cu furnizorii, colaboratorii, clienții;
  • serviciul de relații cu clienții poate să își desfășoare o activitate mai bună, rezolvând cu promptitudine problemele beneficiarilor produselor și/sau serviciilor companiei respective.

Sistemele ERP nu sunt totuși bune pentru orice firmă, mai ales dacă este vorba de un agent economic mic, cu o activitate restrânsă.

De ce?

În primul rând pentru că o asemenea suită de aplicații este destul de costisitoare și nu își are rostul decât dacă activitatea unei companii are un grad de complexitate ridicat, ce necesită o perspectivă de ansamblu, holistică, greu de obținut în alt mod.

Software-ul ERP trebuie să fie folosit de un personal instruit și destul de permeabil la a primi noutățile din domeniul IT.

În plus, nu toți conducătorii de departamente sunt foarte fericiți ca date interne să fie cunoscute și de omologi de-ai lor din cadrul altora, chiar dacă lucrează în aceeași companie.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments