Avionul este ceea mai frumoasa experienta

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

A zbura cu avionul este ceea mai frumoasa experienta, a vedea cum se afla norii alaturi de avion. Daca veti hotara sa mergeti cu avionul noaptea veti putea vedea minunatele lumi care inconjoara orasul cufundat in liniste. Orasul despre care va voi vorbi astazi este principalul oras din Italia de nord, vorbim despre Milano.

Milano este capitala Modei, marii designer italieni Armani, Gucci, atrag anual sute de cumparatori din toata lumea in cel mai important oras al Italiei. Se află pe câmpiile Lombardiei, una dintre cele mai dezvoltate regiuni urbane ale Italiei.

Dar nu numai moda este ceea care atrage turisti in aceasta mare metropola, Domul din Milano este una dintre cele mai frumoase catedrale din lume. Orasul are o arhitectura specific occidentala magazinele te imbie sa le treci pragul, restaurantele te atrag prin diversitate preparatelor tipic milaneze.

Domul din Milano se regaseste in Piazza del Duomo, constructia acesteia a durat 500 de ani si se poate bucura ca este a treia biserica ca si marime a crestinatatii. La inceput a fost ridicat din caramida, apoi s-a trecut la marmura pentru a putea devein o constructive de un real farmec, constructia a dus la o imbinare de mai multe stiluri, rezultand o constructive grandioasa.

Un alt punct turistic este reprezentat de celebrul Teatru de opera Scala din Milano, unde compozitorul Giuseppe Verdi si-a facut debutul, opere celebre au fost cantate in acest loc. Tenori celebri cum ar fi Carusso, Pavarotti, Maria Calas si-au inceput carierele pe Scala din Milano. Scala din Milano se poate bucura in acest moment de un auditoriu renovat din actifea rosie. Maretul Teatru a fost construit in timpul Imparatesei Austriei, Maria Tereza, si in zilele noastre continua sa fie locul de intalnire al elitei milaneze. La Scala se bucura si de un muzeu unde pot fi admirate exponate representative pentru marii compozitori ai Italiei, cum ar fi Rossini, Puccine sau Toscanini.

Daca veti ajunge pe langa cazarma Garibaldi va trebui sa vizitati obligatoriu Tempio della Vottoria, acesta a fost infiintat la a 10-a aniversale a bataliei castigate de italieni in primul razboi mondial, de la Vittorio Veneto. Inca de cand a fost construit a starnit controverse, structura sa are o forma octogonala si trei etaje. In interiorul lui veti putea descoperii foarte multe monumente de o reala importanta si splendoare, vorbim despre monumnete precum Mausoleo di Teodorico sau chiar despre Rosa dei Venti di Atene. Datorita celui de al doilea razboi mondial si a bombardamentelor a fost nevoie de reconstruirea acestuia, dar acum poate fi admirat in toate splendoarea sa.

Dar destul cu locurile pe care trebuie neaparat sa le vedem daca ajungem la Milano, haide-ti sa vorbim si de locurile in care vom putea testa preparate specifice orasului.

Un restaurant important este Caffe Milano, aici veti putea testa produse de patiseriecu o veche traditie, marca Garbagnati, meniuri specializate in functie de nevoile voastre si o multime de produse vegetariene. Warsa este un restaurant cu specific African, care va ofera un raport calitate-pret foarte accesibil. Aici veti putea incerca renumitul ceai cu scortisoara si multe alte feluri.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments