Culori de acuarela tehnica spontaneitatii in arta

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

culori acuarela

Cu tipul de culori de acuarela se realizeaza lucrari cu efecte de transparenta si de lumina. Prospetimea si rapiditatea de exprimare au fascinat artisti din toate timpurile. Multi maestri mari au preferat aceasta forma de pictura, care este, pentru un artist, o provocare care cere abilitatea si capacitatea de a lua deciziile necesare rapid si eficient.

Pictura in acuarela nu este grea, dar experienta este necesara, deoarece posibilele erori cu greu pot fi rezolvate prin suprapunerea unei alte culori, care, fiind transparenta, nu o ascunde pe prima. Este potrivita pentru a face schite rapide, necesitand un echipament minim si un spatiu nepretentios. Este o tehnica mult folosita de miniaturistii din Evul Mediu, fiind si astazi adesea utilizata, chiar si in desenul tehnic, pentru a sublinia anumite elemente de design.

Culori de acuarela luminoase si transparente

Vopselele sunt foarte luminoase, astfel incat cu greu pot fi gasite culori opace sau gri. Stim deja ca amestecand anumite culori, putem obtine multe altele, insa acest lucru in cazul acuarelelor este dificil, asa ca trebuie folosite nuantele gata preparate, costul lor fiind destul de redus. Amestecurile excesive afecteaza, de asemenea, stralucirea culorii, de aceea ar trebui sa se lucreze cu o gama variata de culori de acuarela. Se poate utiliza orice tip de pensula, dar cele recomandate sunt cele cu varfurile moi.

Tehnica de lucru in culori de acuarela

Este important ca pictura sa inceapa dupa un plan specific, stiind exact ce trebuie sa se faca, pentru ca transparenta acuarelei nu permite multe rectificari in procesul de lucru. Pentru a picta cu aceste vopsele, este recomandabil sa pastrati suportul in pozitie orizontala, pentru a preveni scurgerea culorii foarte diluate, care creeaza picaturi enervante, dificil de corectat. Apa trebuie folosita cu prudenta, pentru ca prea mult lichid ingreuneaza suportul si modifica nuanta. Deoarece culoarea este foarte transparenta, desenul trebuie sa fie efectuat printr-o atingere usoara, pentru a evita ca urmele creionului sa se observe prin culoare.

Pastrarea lucrarilor executate in culori de acuarela

Un desen facut in carbune, in mod inevitabil, va lasa pe suprafata lucrarii un aspect murdar, pe care pictura nu ar trebui sa-l aiba. Radiera creeaza excoriatii mici pe suprafata hartiei si distruge proprietatile de absorbtie. Prin urmare, trebuie sa limitam utilizarea ei, pentru a preveni aparitia petelor si extinderea culorii fara controlul nostru. Mana, de asemenea, ar trebui sa atinga cat mai putin hartia, pentru ca grasimile de pe piele creeaza zone de absorbtie inegale in hartie. Daca vreti ca in unele zone ale foii culoarea sa nu adere la suport, puteti freca cu putina ceara. Culoarea va adera numai acolo unde nu exista stratul de ceara. Puteti folosi creioane cerate colorate sau chiar o lumanare obisnuita.

Dupa ce ati terminat pictura in culori de acuarela, trebuie sa spalati bine toate materialele, cu apa si, daca este necesar, cu o cantitate mica de sapun. Aceasta operatie este necesara pentru a evita ca reziduurile de pe paleta sau pensule sa se amestece cu culorile noi, atunci cand sunt utilizate ulterior. Pentru a evita uscarea lor in caseta, puteti lasa deasupra un burete umed, iar daca folositi tuburi, nu uitati sa inchideti bine capacele.www.Profiart.ro

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments