Un sistem de camere de supraveghere se va dovedi cea mai buna solutie in mai multe situatii. Exista mai multe avantaje oferite de sistemele de supraveghere, iar acestea trebuie, cu siguranta, subliniate.

Avantajele camerelor de supraveghere video

Care sunt beneficiile camerelor de supraveghere in locurile publice? Mai jos sunt enumerate cateva dintre motivele principale pentru care este nevoie de supraveghere video in spatiul public.

Supravegherea video publica imbunatateste siguranta publica

Cand este instalata o camera de securitate acasa, imobilul respectiv va beneficia de o siguranta mai mare. Astfel, beneficiul principal al camerelor de supraveghere in spatiile publice este cresterea sigurantei publice. Un sistem de camere de supraveghere publice ajuta persoanele sa fie in siguranta in timp ce calatoresc cu mijloacele de transport in comun sau fac cumparaturi sau, pur si simplu, merg pe strada.

Camerele de securitate publica pot fi folosite ca o modalitate de a supraveghea locurile in care s-au semnalat infractiuni. Camerele de securitate PTZ (care isi pot modifica pozitia si zoom-ul) puse in spatii publice, cum ar fi o intersectie, un magazin de vanzare cu amanuntul, parcari, muzee, sali de concert, fac o treaba excelenta in furnizarea de solutii de supraveghere fara intrerupere, cu un unghi de acoperire de 360 de grade.

In plus, infractiunile pot fi descurajate inainte de a fi puse in practica, pentru ca persoanele vad ca exista un sistem de supraveghere video. In cazul in care un individ sau persoane suspecte sunt vazute intr-o zona, autoritatile competente pot fi contactate pentru a se deplasa in zona inainte de a se aduce vreun prejudiciu sau a se comite o infractiune. In plus, orice persoana din zona poate fi scoasa din perimetru ca masura de precautie.

Deoarece siguranta publica este garantata, teama oamenilor de a fi atacati poate fi redusa, in timp ce sentimentul de securitate creste.

Camerele de supraveghere publica reduc rata criminalitatii

Statisticile de supraveghere video arata ca supravegherea reduce criminalitatea. Potrivit acestora, incidentele de criminalitate din Parcul Humboldt au scazut cu 20% dupa ce au fost amplasate camere video.

Daca un individ stie ca exista camere de supraveghere active intr-o anumita zona, acesta ar putea fi mai putin dispus sa comita o infractiune in apropierea lor pentru ca se teme ca va fi prins. Unele autoritati plaseaza camerele publice pe stalpi si in a magazine, sperand ca aparatele de supraveghere vor ajuta la prevenirea comiterii infractiunilor.

Supravegherea video publica ajuta la prinderea infractorilor

Daca se comite o infractiune intr-o zona in care a fost amplasata o camera de supraveghere publica, sansele de a prinde infractorii sunt mult mai mari. Software-ul de recunoastere a fetei s-a imbunatatit considerabil de-a lungul anilor, ceea ce inseamna ca, daca o persoana este surprinsa pe o camera video, sansele de a fi prinsa sunt mult mai mari.

Fara camerele de supraveghere in locuri publice poate fi extrem de dificil sa se obtina o descriere exacta si detaliata a persoanei care a comis infractiunea, chiar daca au existat martori oculari.

Prinderea infractorilor este unul dintre cele mai bune beneficii ale camerelor de supraveghere din locurile publice.

Furnizeaza dovezi

Un alt beneficiu al supravegherii este ca orice material care captureaza o infractiune poate fi folosit in instanta ca proba impotriva acuzatului.

In unele cazuri, daca nu ar exista sisteme de camere de supraveghere video in locuri publice, nu ar exista prea multe dovezi pentru a condamna persoana in cauza, asa ca acea persoana ar ramane in libertate.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru