Care este viitorul ziarelor?

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

In trecut existau doar ziare tiparite. Astazi, datorita dezvoltarii tehnologiei, avem si ziare in varianta online. Exista chiar persoane care citesc ziarul direct de pe telefonul mobil in transportul public, in timp ce se indreapta catre locul de munca. Astazi putem citi ziarul de pe calculator, tableta sau telefon mobil, de oriunde in lume.

In Romania, exista ziare tiparite care sunt distribuite gratuit, zilnic, la metrou. De asemenea, exista si ziare tiparite pentru care trebuie sa platesti. In schimb, cei care citesc ziarul online au acces gratis la el, in orice moment, atata timp cat au acces la internet.

Ziarele tiparite inca supravietuiesc deoarece exista persoane cu varste cuprinse intre 30-80 de ani care inca platesc pentru ele. Insa, tinerii tind sa nu mai cumpere ziarul si prefera sa citeasca stirile online. Acest lucru a cauzat un declin continuu al ziarelor tiparite. In general, oamenilor le este mult mai comod si mai ieftin sa citeasca ziarul online. Din ce in ce mai putini oameni sunt dispusi sa plateasca pentru a citi stirile. Internetul ne permite astazi sa avem acces foarte usor la informatiile de care avem nevoie printr-un singur click, dar mai ales gratis.

Pe masura ce v-a trece timpul, probabil, ca din ce in ce mai multe persoane vor prefera sa citeasca ziarele online. Progresul tehnologic favorizeaza accesul la informatie. In viitor, faptul ca putem afla stirile de oriunde, oricand nu ni se va mai parea ceva iesit din comun. Desigur ca vor exista si persoane care vor continua sa cumpere ziarele tiparite, insa probabil ca intr-un numar foarte mic.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ionut

Vreau sa zic ca si eu am renuntat sa mai citesc presa tiparita si acum citesc numai online ca imi este mult mai usor 😉