acoperis verde

L-am rugat pe fi-miu cel mic sa imi deseneze o casuta, asa cum o vede el, o casuta in care i-ar placea sa locuiasca. Mi-a desenat o casuta superba….colorata…cu geamuri albastre, cu caramizi rosii si cu acoperisul verde. L-am intrebat unde a mai vazut el acoperis verde. Mi-a spus ca i-a placut un acoperis pe care l-a vazut candva la niste prieteni langa Bucuresti. Mi-am adus aminte ca aveau, intr-adevar, un adevarat aranjament, o gradina in toata regula, pe acoperis. Era vorba de cateva straturi de separate, protective, drenare si filtrare, sau cel putin asa am inteles… apoi urma startul de vegetatie: tot felul de plante, care mai de care mai colorate, absolut magnifice. Mi-a placut si mie mult ideea. Si uite ca si fi-miu si-a adus aminte si chiar isi doreste o casuta la fel. Adica…un acoperis la fel.

Unde sa gasesti astfel de case cu acoperis verde? Sau cum sa faci sa ai asa ceva? Era o intrebare pe care chiar baiatul meu mi-a adresat-o in ziua cand mi-a desenat casuta visurilor lui.

Cat de greu este sa realizezi o casa cu acoperis verde?

Intrebarea fiului meu, cum sa facem sa avem si noi o casuta cu acoperis verde, nu m-a lasat indiferenta. Ma tot gandeam la ce raspunsuri sa ii dau… casuta trebuia cumparata…apoi cum sa facem cu acoperisul acela verde pe care il tot visa el? Am inceput sa ii explic exact cum vazusem si eu pe internet…despre aceasta problema. Si anume: acoperisul trebuie sa aiba o anumita inclinatie, ca pe acoperis pot fi puse doar plante hidro, plante gen pepene sau amestecuri de samanta, ca sunt cateva straturi foarte importante care trebuie puse sub acel strat verde…etc. Devenise chiar interesat de subiect.

Culmea este ca timp de aproape o luna fi-miu incepuse sa citeasca carti despre vegetatie….chiar daca nu aveau neaprat legatura cu case cu acoperis verde de la Milucon. El voia sa citeasca, sa afle despre vegetatie in general. Nu il vazusem niciodata atat de interesat de ceva anume. La opt ani…cum ar putea sa te intereseze atat de mult cartile despre natura? I-am spus din nou, la un moment dat, sa imi mai deseneze inca o data o casuta, asa cum si-o doreste el. De data asta a desenat-o cu straturile de pe acoperis asa cum ii spusesem eu cu ceva timp in urma, stiind si tinand minte toate datele tehnice pe care si eu le citisem de pe undeva de pe internet.

Casele cu acoperis verde, din ce in ce mai cautate

Cat de multi au case cu acoperis verde? Cat de multi oameni stiu despre acest lucru? Cati stiu ca este posibil sa ai asa ceva? Uite ca toti pot afla, privind casele de prin jurul Bucurestiului, de pe la munte, case frumoase, nou construite, si de ce nu si de pe internet. Fi-miu a vazut, intr-adevar, a fost norocos, la un prieten al nostru, si i-a placut enorm. Acum numai despre asta imi vorbeste. Sper din suflet ca intr-o buna zi sa ne putem muta intr-o casa la fel.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru