panouri radiante industriale

Asigurarea asigurarea unor conditii de lucru optime pentru oamenii care lucreaza in zonele industriale trebuie sa fie o preocupare a managelentului de nivel superior in orice intreprindere. Printre conditiile de lucru se numara si temperatura mediului ambiant. Astfel, o temperatura optima trebuie asigurata in anumite procese tehnologice si aceasta influenteaza produsul final. Aceasta temperatura poate fi obtinuta prin mai multe tipuri de sisteme de climatizare si de control al temperaturii. Printre cele mai noi tehnologii se numara si cea cu panouri radiante industriale. Aceasta tehnologie este una relativ noua insa foarte eficienta. Sistemele cu panouri radiante industriale incep sa devina foarte apreciate in hale de productie si in spatii de depozitare deoarece prezinta anumite avantaje.

Confortul asigurat de panourile radiante industriale

Folosirea unor panouri radiante industriale aduce un plus de confort pentru muncitori. Acest confort este evidentiat in limitarea erorilor si reducerea rebuturilor. Sistemele de panouri radiante industriale ofera conditiile optime pentru atingerea standardelor profesionale de lucru.

Incalzirea se bazeaza in special pe propagarea caldurii prin radiere si se evita conditiile stratificarii termice care apare din cauza lipsei de miscare a aerului la sitemele clasice de ventilatie. Acest lucru face ca profilul temperaturii sa fie mult mai adaptabil la inaltimea camerei si nevoilor corpului omenesc. In plus, folosind aceste sisteme de panouri radiante industriale se pastreaza o omiditate optima in aer iar mediul este foarte bogat in oxigen.

Panourile iradiante industriale si sanatatea muncitorilor

Sistemele de panouri radiante industriale evita formarea curentilor de aer generati de sistemele de ventilatie. Acesti curenti determina miscarea particulelor, prafului si substantelor diverse, care pot crea probleme de sanatate muncitorilor. Studiile efectuate in diverse medii de lucru au aratat faptul ca sistemele de ventilatie si climatizare sunt uneori responsabile pentru imbolnavirea muncitorilor. Exista chiar riscul dezvoltarii unor boli profesionale daca mediul de lucru nu este ventilat corespunzator si aerul contine diversi poluanti.

Panourile radiante industriale si reducerea consumului de energie si mentenanta

Caldura emanata de sistemele de panouri radiante industriale provine de la radiere vezi pe PrismaInfo. Acest lucru face posibila mentinere aerului la o temperatura mai mica, asigurand in acelasi timp, un nivel de confort crescut si reducand astfel temperatura lichidului de incalzire. In context industrial, daca temperatura fluidului de incalzire este mai mica decat caldura generata de procesele de productie, aceasta poate fi folosita si se pot reduce astfel costurile.     

Deoarece nu exista obiecte care sa se uzeze in sistemele de panouri radiante industriale, costurile mentenantei periodice si neperiodice sunt reduse drastic. Sistemul este foarte rezistent la actiunea factorilor externi, in special daca este ingropat in pardoseala. Astfel, nu se pot produce deteriorari la panouri si se evita astfel pericolul accidentelor. Praful si microparticulele din aer nu sunt retinute de aceste tipuri de sisteme de incalzire si nu exista riscul deteriorarii acestora. In concluzie, aceste sisteme de panouri radiante industriale sunt foarte bine de folosit in zonele care au nevoie de un control precis al temperaturii. Ele reprezinta solutii viabile si economice care reduc riscurile si sporesc confortul oamenilor.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment