Refu Blog

Izolarea unei case este un proces extrem de important atat pentru durata de utilizare a casei cat si pentru confortul celor care traiesc in respectiva casa. Pentru ca orice proprietar de casa, fie ca este vorba despre o locuinta la bloc sau despre o locuinta la curte a aflat despre cat de importanta este izolarea casei, numarul celor care apeleaza la serviciul de izolatii este din ce in ce mai mare. Spre deosebire de acum 10 – 15 ani, in momentul de fata exista mai multe materiale care pot fi utilizate in procesul de izolatie a unei case. Vata minerala este unul dintre cele mai populare materiale utilizate in acest sens.

Popularitatea vatei minerale deriva din avantajele oferite de catre aceasta. Care sunt acestea? Afla din continuarea acestui articol. Principalele avantaje oferite de catre vata minerala Inainte de a prezenta care sunt cele mai importante avantaje oferite de catre utilizarea vatei minerale intr-un sistem de izolatie trebuie stiut faptul ca pe piata materialelor izolatoare exista doua tipuri de vata minerala, si anume: vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica. Vata minerala bazaltica este obtinuta din roca numita bazalt in timp ce vata minerala de sticla se obtine prin prelucrarea masei sticloase.

Ce folosim pentru izolarea unei case? Vata minerala! • Refu Blog

Odata stabilita diferenta dintre vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica, iata care sunt cateva dintre cele mai importante avantaje oferite de catre vata minerala, indiferent ca este vorba despre cea din sticla sau de cea bazaltica: – Confortul termic din interiorul casei este foarte bun, atat in timpul anotimpului rece cat si in timpul anotimpului cald. Acest lucru este posibil datorita faptului ca vata minerala, pe timp de iarna, previne dispersia caldurii din interiorul casei, retinand-o o perioada cat mai lunga de timp in interiorul casei. Acest avantaj conduce la diminuarea facturii la energia termica.

In timpul anotimpului cald, vata minerala mentine racoarea in interiorul casei, chiar si in conditiile in care afara sunt 35 grade. – Este un material care poate fi montat si de catre persoane care nu au o pregatire speciala in acest sens. Datorita acestui avantaj, cel care doreste sa isi izoleze casa cu vata minerala poate face o reducere a costurilor avand in vedere ca nu trebuie neaparat sa plateasca manopera pentru montarea vatei minerale. O poate face chiar el, extrem de simplu si rapid. – Este un bun izolator anti fonic.

Acest avantaj este estrem de important in cazul in care locuiesti intr-o zona cu un trafic extrem de aglomerat. Pentru a nu fi nevoit sa te trezesti in fiecare dimineata la ora 5 – 6, din cauza zgomotului de afara, izoleaza-ti casa in care stai cu vata minerala. Dupa ce vei face acest lucru vei putea dormi linistit pana la orice ora vrei tu, intr-un climat cat mai placut. – Protejeaza peretii casei si ofera acestora un aspect mult mai placut. De asemenea, nu mai sunt necesare operatiunile de intretinere ale peretilor. – Durata de viata a sistemului izolant realizat din vata minerala este mult mai mare in comparatie cu utilizarea altor materiale.

– Raportul pret – calitate este unul foarte bun.

– Acest material se gaseste sub mai multe tipuri, fiind un material care se adapteaza pe mai toate suprafetele de izolat.

– Spre deosebire de alte materiale care sunt cancerigene, vata minerala nu pune in pericol starea de sanatatea a celor care locuiesc intr-o casa izolata cu acest material.

– Previne aparitia mucegaiului si a igrasiei si nu absoarbe apa. Datorita acestui avantaj vei putea respira un aer foarte curat si placut. – Nu este un mateiral inflamabil. Acest avantaj este extrem de important avand in vedere ca in momentul de fata masurile de prevenire ale incendiilor care trebuie indeplinite de o persoana care doreste sa construiasca o casa sunt din ce in ce mai dure.

Concluzii Vata minerala este unul dintre cele mai bune materiale care pot fi utilizate pentru izolatia peretilor unei case. Faptul ca vata minerala este cea mai buna alegere se poate observa din informatiile prezentate in cadrul acestui articol. E-izolatii.ro este unul dintre magazinele online care comercializeaza la cel mai bun raport pret – calitate vata minerala precum si multe alte materiale necesare crearii unui sistem de izolatie eficient, profesionist, rentabil din punct de vedere a costurilorsi cat mai durabil.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment