Refu Blog

Fiecare mare legumicultor stie ca obtinerea unor recolte bogate nu este o treaba usoara. Fiecare cultura de legume sau de zarzavaturi are propriile cerinte, de care trebuie neaparat sa tineti cont, daca doriti sa obtineti rezultatele dorite. Chiar daca aveti culturi in solarii sau in camp deschis, acestea au nevoie de lumina, apa si un sol bogat in elemente nutritive, care sa le asigure ‘’hrana’’ zilnica. Dar, in cazul in care solul duce lipsa de elemente nutritive, solutia cea mai ideala o reprezinta, in acest caz, aplicarea de ingrasaminte chimice (lichide sau solide).Pe site-ul oficial Regal fermierul, gasiti ingrasaminte chimice lichide si solide la preturi foarte rezonabile, astfel incat tu sa obtii recolte abundente: agronutrienti, amendamente de sol, ingrasaminte lichide, ingrasaminte solide, ingrasaminte organice, produse bio si stimulatori de crestere – acestea sunt cele mai relevante exemple de ingrasaminte, puse la dispozitie de Regal fermierul. Tu ai libertatea de a alege produsele care ti se potrivesc sau care iti sunt necesare, in functie de buget sau de necesitatile culturii pe care o ai.

Cateva exemple de ingrasaminte solide: Poly Plant (ingrasamant total solubil), Yara (azotat de calciu, magneziu sau potasiu), Novalon microelemente, Orgevit (cu substante nutritive si humus) si lista poate continua. Pe langa varianta solida a incrasamintelor, aveti si ingrasaminte lichide: Bio-activate, Biohumus, Boratec, Cropmax si asa mai departe. In functie de acestea, recoltele vor avea parte de toate elementele minerale necesare, pentru o dezvoltare optima. Iar tie nu iti mai ramane decat sa te bucuri de rezultatele finale (dorite). Ce sunt ingrasamintele si de ce sunt necesare? O definitie concreta suna cam asa: ingrasamantul este numele generic dat unui produs organic sau mineral, care a fost obtinut natural sau artificial, folosit, in agricultura pentru fertilizarea solurilor. Aceste ingrasaminte au rolul de a hrani planta si de a-i furniza elemente chimice esentiale dezvoltarii acesteia precum: azot, calciu, fosfor, potasiu (nutrienti care se regasesc si in compozitia solului).

Acest lucru duce la o recolta mai bogata si la produse agricole de mai buna calitate. Tipul ingrasamantului se alege in functie de tipul solului si de necesitatea tipului de cultura. De regula, fiecare tip de ingrasamant va veni insotit si de instructiuni particulare de utilizare, dar iata care sunt cele mai cunoscute tipuri de aplicare a ingrasamintelor: – Aplicare superficiala, unde se aplica un strat de ingrasamant la suprafata solului, cu ajutorul utilajelor sau manual (metoda se foloseste la culturile de cereale); – Aplicare in profunzime, care are scopul de a evita volatilizarea azotului si de a usura absorbtia fosforului; – Injectat in sol cu ajutorul unor utilaje speciale (se injecteaza apa pentru ca acesta sa se descompuna si sa elibereze componenta activa); – Aplicare prin irigare, unde ingrasamantul este dizolvat in apa pentru irigare; – Aplicare foliara, in cazul carentelor de macroelemente, unde in general se aplica solutii de calciu.

Ce ingrasaminte chimice lichide si solide sa folosesti pentru recolte • Refu Blog

Ce sunt ingrasamintele chimice? Ingrasamintele chimice (anorganice, sintetice, artificiale, fabricate) sunt ingrasamintele care sufera o procesare speciala, in urma careia sunt extrase substantele nutritive necesare. Dupa aceea, acestea sunt amestecate intr-o proportie bine stabilita, cunoscuta ca formula N-P-K (azot, fosfor, potasiu). Aceste ingrasaminte pot fi obtinute din resurse foarte diverse, precum derivati ai petrolului, soluri si roci sau chiar produse organice. Caracteristica ingrasamintelor chimice este ca substantele nutritive obtinute sunt in stare pura si oferite ca atare. Utilizarea corespunzatoare a ingrasamintelor chimice, fie ele solide sau lichide vor duce la productia de recolte bogate. Atentie, insa: nerespectarea instructiunilor de aplicare a acestora poate avea efecte negative adverse, care pot duce la compromiterea partiala sau totala a recoltei.

Doza de aplicare, specificata pe ambalaj, este tot ce le trebuie culturilor – dublarea acestei doze nu este necesara si nici recomandata. Mai bine mergi la sigur, si obtii incet, dar sigur, rezultatele pe care ti le doresti. Daca ai nelamuriri in ceea ce priveste gama de ingrasaminte de pe Regal fermierul, specialistii lor sunt mereu pregatiti sa iti raspunda la orice intrebare ai avea (fie legata de alegerea culturii pe care doresti sa o cultivi, fie legata de materialele de constructii cu care iti poti ridica propriul solar, fie despre ingrasaminte si particularitatile acestora si asa mai departe). Chiar daca orice inceput de drum e greu, cu partenerii de afaceri potriviti acest drum va tine in directia dorita!

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment