Refu Blog

Probabil si tu ai auzit de monturi si te-ai intrebat ce sunt acelea. Monturile, denumite si hallux valgus. Este cea mai comuna diformitate a labei piciorului, cu o prevalenta estimata de 23% pana la 35%. Simptomele apar in lateral, langa degetul mare, in talpa sau la degetul mic. Daca situatia nu este grava si nu trebuie sa operezi aceasta diformitate, simptomele pot fi imbunatatite si prin alte metode. Tratamentul chirurgical este indicat doar in cazurile in care durerile sunt foarte mari si nu trec. In rest, se pot folosi orteze speciale, pe care le gasim disponibile in magazinele speciale. De exemplu, la magazinul online ciorapimedicinali.com, poti gasi orteze epitact disponibile pentur mai multe parti ale piciorului.

O astfel de orteza poate ameliora vizibil si aspectul, si simptomele monturilor. Nu trebuie neglijata aceasta problema a monturilor. Ele nu sunt doar niste probleme ce trebuie trecute cu vederea. Cum spuneam, in timp pot deveni extrem de dureroase. Pielea se poate inrosi si, in timp, anatomia piciorului se poate schimba drastic. Monturile nu par peste noapte, ci se dezvolta in timp. Alinierea oaselor se va schimba, ajungandu-se si pana la punctul in care degetul mare il poate incaleca pe cel de lanag el.

Ce sunt monturile si cum le tratam • Refu Blog

Cui ii apar monturile? Oricine poate capata asa ceva, dar se pare ca este o afectiune mai des intalnita la femei. De asemenea, cei care sufera de platfus sunt mai inclinati spre a dezvolta platfus. Acestea pot sa apara si la adolescenti, in special la fete cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani. Monturile au mai multe cauze. Ele pot fi ereditare si se transmit din generatie in generatie. In plus, ele se pot dezvolta din cauza incaltamintei necorespunzatoare. Pantofii foarte stramti, cu varf ascutit sau numerele ce nu corespund pot sa duca la aparitia monturilor.

De asemenea, o alta cauza o reprezinta artrita. Multe persoane nu simt nimic atunci cand monturile sunt in primele faze de dezvoltare. Simptomele sunt abia sesizabile, insa cu timpul incep sa apara durerile si aspectul piciorului se va schimba. Iata cateva dintre simptome: disconfort fizic, o senzatie neplacuta de arsura, roseata si umflatura, senzatie de amorteala, dificultate la mers. Diagnosticarea se face in momentul in care deviatia degetului mare este evidenta atunci cand pacientul este descult. Se poate, de asemenea, masura unghiul dintre axele longitudinale ale primului metatarsian si falanga de langa acesta a degetului mare cu varful primului metatarsian alaturat. Un unghi mai mare de 15 grade nu intra in norme.

Specialistul care te examineaza ar trebui sa stabileasca daca deformitatea este flexibila, daca poate fi corectata prin manipulare sau daca miscarea incheieturii este limitata de durere, lucru care ar indica si o osteoartrita.Din pacate multi pacienti ajung la medic cand nu se mai poate face nimic si singura sansa de a scapa de monturi o reprezinta interventia chirurgicala. Insa, daca crezi ca esti pe punctul de a dezvolta monturi si simti deja un usor disconfort, ar fi cazul sa iei masuri. In primul rand, ar trebui sa te prezinti la medic pentru a ti se face o evaluare corecta.

In al doilea rand, daca se poate corecta, ar fi bine sa folosesti ortezele speciale inca de la primele banuieli pentru ca sansele de ajunge la bisturiu sa fie mai mici. Durerea va fi diminuata considerabil. In plus, trebuie sa ai grija ce fel de incaltaminte porti. Trebuie sa fie cat se poate de comoda si piciorul sa aiba suficient spatiu pentru a se desfasura. Iata ce poti achiztiona pentru a diminua efectele si durerile provocate de monturi. Poti opta pentru un separator de degete, cu rolul de corector de pozitie.

Daca montul nu este inca foarte evident, cu ajutorul acestei orteze se va evita devierea degetului mare si se va ameliora alinierea degetelor. Materialul din care este confectionata o astfel de orteza este suplu, fiind un gel de silicon special cu proprietati, vascozitate si mecanica apropiate de cele ale pielii. O asemenea orteza are o durata de viata de 2 luni. Este contraindicat sa folosesti insa orteza pe o piele ce prezinta rani. De asemenea, se mai poate achizitiona o orteza corectoare de zi, moale si ultra fina, care se adapteaza usor in toti pantofii. Aceasta este diferita de ortezele rigide si actioneaza in timpul mersului asupra factorilor care altfel ar agrava deformarea. Asadar, pentru a lupta contra monturilor, trebuie actionezi din timp si astfel confortul si starea buna a picioarelor tale vor fi protejate.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment