Refu Blog

Apariția unui cățeluș în familia ta aduce pe lângă bucurie, o mare responsabilitate. Trebuie să știi cum să îl îngrijești cât mai bine astfel încât să te asiguri că este fericit și că va fi prietenul tău mulți ani.

Primul pas pentru o dezvoltare armonioasă și o viață sănătoasă pentru cățelușul tău pornește de la tipul de hrană pe care i-l oferi. Aceasta trebuie să fie cât mai naturală, cu ingrediente de calitate superioară și care să nu conțină organisme modificate genetic, coloranți sau arome artificiale. Întrucât alergiile sau intoleranțele alimentare se declanșează de la cele mai fragede vârste, trebuie să te asiguri că dieta pentru cățelușul tău este una echilibrată și nu conține ingrediente nesănătoase, ca cele menționate anterior, care ar putea să îi aducă multe probleme de sănătate ca adult.

Ce trebuie să mănânce un cățeluș?

Organismul unui câine are nevoie de nutrienți necesari pentru a se dezvolta într-un mod echilibrat: proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale. Fiind carnivori prin definiție, o mâncare de câini de bună calitate trebuie să conțină în primul rând carnea ca ingredient principal. Deși pare ciudat că menționăm asta, trebuie să vă atragem atenția că pe piață există formule de mâncare care sunt mai slab calitative și conțin mai mult făină din carne și oase decât carnea propriu-zisă. De aceea, trebuie să fii foarte atent când alegi o marcă și să te informezi foarte bine asupra ingredientelor pe care le conține o anumită formulă.

Cu atât mai mult trebuie să faci asta atunci când ești direct responsabil de hrănirea unui cățeluș. Întrucât acesta are nevoi nutriționale diferite de cele ale unui câine adult, trebuie să te asiguri că formula sa de hrană are mixul perfect pentru a crește frumos și sănătos.

Formulele speciale de la Lenda create în mod exclusiv pentru hrănirea puilor conțin tot ce are nevoie cățelușul tău: o cantitate mare de proteine ușor de digerat, un aport mare de calciu, magneziu, fosfor zinc și fier, un pachet de protectori pentru articulații și plante medicinale care ajută la prevenirea problemelor articulare și favorizează sistemul digestiv.

În principiu, ai două variante de mâncare din care să alegi, uscată sau umedă.

Puilor le place să roadă mâncarea uscată, ceea ce ajută la menținerea unei dentiții curate și sănătoase, dar poți să i-o umezești cu apă timp de 30 de minute înainte de servire dacă o preferă așa.

Mâncarea umedă trebuie servită întotdeauna la temeperatura camerei, așadar scoate-o cu minim o oră înainte din frigider. Ține cont însă că aceasta se alterează mai repede și scoate doar cantitatea necesară pentru o singură masă.

mâncare de câini super premium

Cât trebuie să mănânce un pui?

Fiind într-o perioadă de dezvoltare, alimentația trebuie să ajute puii să se dezvolte armonios și sănătos. Deși ei ar dori mâncare aproape non stop, nu te lăsa pacălit de așa numiții ”puppy eyes” care cer mâncare continuu. Ei nu au încă dezvoltat reflexul de a ști când să se oprească din mâncat iar stomacul lor încă este foarte mic. Așadar, inițial, dați-le porții mici de mâncare care să acopere 5-6 mese pe zi. După vârsta de 6 luni, puteți reduce mesele până la două pe zi. Bineînțeles, respectați atât indicațiile veterinarului cât și pe cele înscrise pe ambalajele de mâncare.

În principiu, în funcție de rasa și talia câinelui, cantitatea de mâncare de care au nevoie diferă. Ideal este ca în perioada de creștere, puiul să fie cât mai suplu, fiind de evitat greutatea suprapronderală care poate dăuna grav oaselor, articulațiilor și coloanei.

Între 6 luni și un an se cresc porțiile în cantitate, dar se reduce numărul lor pe zi, astfel făcându-se trecerea către meniul de adulți. La rasele mari se reduc porțiile după 12 luni, aceștia trecând mai greu la mâncare pentru câini adulți, abia spre 24 de luni.

De asemenea, există câteva alimente strict interzise pentru câini, așa că asigură-te că nu le va mânca. Carnea crudă, ciocolata, ceapa, strugurii și stafidele nu au ce căuta în meniul lui.

Așadar, hrănirea cățelușului este un proces care necesită multă atenție și dedicare, iar programul trebuie adaptat nevoilor sale nutritive speciale. De asemenea, trebuie să te asiguri că mâncarea oferită este naturală, nu conține alergeni și ingredientele sunt de cele mai bună calitate.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment